woensdag 5 augustus 2009

Word gelukkiger door egoïstischer te zijn


Het leven is kort, daarom is het belangrijk dat je er het beste probeert uit te halen. Vooral vrouwen hebben de neiging te goed te zijn en voor iedereen goed te willen, zodat ze vaak zichzelf vaak wegcijferen. Om gelukkiger te worden en minder stress te hebben is het belangrijk meer aan jezelf te denken.

Prioriteiten stellen
Naast het werk bekommeren veel vrouwen zich over hun gezin, vaak komt de zorg voor hulpbehoevende ouders of kennissen er nog bij. Als je beste vriendin vraagt haar te helpen bij de verhuis, maar je eigenlijk geen tijd hebt, zeg dan eerlijk dat je huishouden voor gaat omdat die berg strijk en de was niet langer kunnen wachten.

Nee zeggen
Als je zus vraagt het familiedineetje te organiseren, moet je durven nee te zeggen omdat het nu eenmaal niet altijd bij jou kan door gaan. Stel voor om het feest voor één keer op restaurant te houden. Dan kun je in plaats van te zwoegen in de keuken eens rustig genieten van een heet, ontspannend bad. Eens je één keer nee hebt gezegd, zal je merken dat het makkelijker gaat doordat je meer zelfvertrouwen krijgt.

Niet delen
Als kind leerde je dat je koekjes, speelgoed en zelfs je broers en zussen met je ouders moet delen. Maar hou af en toe iets voor jezelf. Eet dat dure doosje pralines eens helemaal alleen op, goed voor wat instant geluk.

Jezelf verwennen
Durf af en toe na een hectische periode jezelf te verwennen met wat me-time. Plan een dagje in het wellnesscenter of ga alleen je portefeuille leeg shoppen. Reserveer regelmatig een momentje waarop je doet wat je wil.

Seks
Durf ook in bed jouw genot op te eisen. Zorg dat seks eens om jou draait en vraag aan je partner dat hij je eerst verwent. Het zal voor hem misschien niet de leukste vrijpartij worden, maar dat kun je later wel goedmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten