maandag 31 augustus 2009

Konijnen als relaxatietherapie populair in Japan


Gestressseerde Japanners kunnen nu naar een restaurant gaan dat naast eten ook speelgoedkonijnen serveert die je kan knuffelen. Dit moet de bezoekers helpen te ontspannen.

Heel populair
In het 'Usagi-to-Cafe' in het Japanse Nagoya vind je overall konijnen, op de muur, pluchen dieren in het interieur en gerechten die op beestjes lijken. In een kamer naast het restaurant zitten echte konijnen die de bezoekers voor ongeveer 8 euro mogen knuffelen. "Konijntjes voelen helemaal anders dan pluchen dieren, maar ze zijn ook leuker dan honden en katten. Ik ontspan helemaal als ik ze knuffel omdat ze zo zacht zijn", aldus Hiromi Ono, een 25-jarige zakenvrouw die het restaurant regelmatig bezoekt. Het restaurant is ondertussen populair in Japan.

Ook konijn zelf meenemen
"Konijnen zijn lieve dieren die je kan knuffelen zoveel als je wil en veel klanten houden ervan", aldus de oprichter van het café. Je kunt ook je eigen konijn ook meenemen naar het restaurant, zodat de diertjes tijd kunnen doorbrengen met soortgenoten. Cafés waar je beestjes kan knuffelen komen vaak voor in Japan. Veel mensen mogen er geen dieren houden thuis vanwege de strenge wet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten