woensdag 19 augustus 2009

Kreeg Keira Knightley digitale borstvergroting voor Chanel?



Bij haar nieuwste campagne voor Chanel lijken de borsten van Keira Knightley plots twee maten groter, wat de geruchten deed groeien dat de actrice hulp kreeg van photoshop. Dit startte in Groot-Brittannië weer een hele discussie over het digitaal bewerken van foto's in magazines.

Huid en borsten
Met de nieuwe reclamecampagne voor Coco Chanel promoot de 24-jarige actrice het parfum Coco Mademoiselle. Haar borsten worden enkel bedekt door een paar bretellen, daardoor valt het op dat haar boezem plots groter is. Ook haar huid lijkt plots heel wat egaler. Photoshopexpert Chris Bickmore zegt dat deze foto's zeker bewerkt zijn. "Er is zeker aan haar gezicht geprutst, ze heeft geen enkele rimpel. Ook zijn haar ogen witter gemaakt. Er werd een schaduw toegevoegd aan haar borsten om een ronder effect te geven en ze werden ook groter van maat gemaakt." Een vertegenwoordiger van Chanel wilde hier geen commentaar op geven.

Symbool voor photoshop
Ondertussen heeft een Brits parlementslid een voorstel ingediend dat eist dat advertenties aanduiden waar foto's werden bewerkt. "Keira is een mooie vrouw en dat is net het punt. Als het beeld werd bewerkt dan moeten mensen dat weten en niet proberen een onrealistisch schoonheidsideaal na te streven. Zeker jonge meisjes zijn hier heel gevoelig aan. We willen een symbool op de plekken waar foto's werden aangepast."

Dit is niet de eerste keer dat een advertentie voor Chanel met de actrice werd bewerkt. En voor de film 'King Arthur' werden haar borsten ook al vergroot, toen gaf Keira dat eerlijk toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten