woensdag 19 augustus 2009

Huisartsen geven condooms aan studenten

Sommige studenten zijn laks in het zoeken van een huisarts in hun nieuwe studentenstad. Daarom zoekt de Delftse huisartsenpraktijk Dock van Delft deze week de studenten zelf op tijdens de introductieweek.

De bewustwordingscampagne bestaat uit het uitdelen van condooms, flyers en na de brakke brunch op donderdag een paracetamol, ,,want dan zijn de studenten helemaal kapot. Dan kunnen ze wel een paracetamol gebruiken'', zegt de woordvoerster van de huisartsenpraktijk. De ludieke actie moet duidelijk maken dat studenten zich niet alleen moeten inschrijven bij een studie-, studenten- en sportvereniging, maar ook bij een huisarts.

Vergeten

Een woordvoerder bij de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) bevestigt dat het een probleem is in alle studentensteden, vooral bij studenten die aanvankelijk in het ouderlijk huis blijven wonen en in de loop van hun studie verhuizen. ,,Ze vergeten het gewoon. In noodgevallen helpt een huisarts wel, maar bij de verzekeringsmaatschappij kun je er wel problemen mee krijgen als je dan geen huisarts hebt en wel geholpen bent'', zegt de LHV-woordvoerder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten