zondag 30 augustus 2009

Het zevendaagse piek-dieet


Wat als je maar één week hebt tot die belangrijke gebeurtenis en je al alles aan je work-out hebt gedaan wat je kunt? Dan is er nog iets dat je kunt doen voor het meest verbluffende resultaat. “Je kunt een zevendaags piek-dieet proberen, waardoor je er absoluut op je best uit zult zien”, zegt Jillian Michaels, fitness- en gezondheidsgoeroe.

Ongeveer 60 procent van je totale lichaamsmassa bestaat uit water. En als het lichaam extra water vasthoudt, voelt het alsof we opgeblazen worden met vet. Stel je voor dat je dat extra vocht op een veilige manier kunt afvoeren en op een effectieve manier er slanker en mooier afgetekend uitziet. “Houd op met verbeelden, het kan”, zegt Michaels.
Het geheim is om gewicht aan water te verliezen. Atleten doen dit voor een gewichtscontrole en acteurs gebruiken deze tactiek voordat ze de rode loper op moeten. Maar watergewicht verliezen, betekent niet dat je geen water meer moet drinken. Integendeel. “Hoe minder water je drinkt, hoe meer je lichaam zal vasthouden. Als je ook maar een beetje uitgedroogd bent, zal je lichaam vasthouden aan je vochtvoorraad”, legt ze uit. “En dit zou er wel eens de oorzaak van kunnen zijn dat die wijzer op de weegschaal toch een stapje verder gaat.”
Het andere wat je gedurende dit zevendaagse dieet moet doen, is je inname van koolhydraten en zout verminderen. “Maar onthoud wel, het is nooit gezond om koolhydraten helemaal uit te sluiten. En dit dieet moet je maar één week volgen, niet langer!”, waarschuwt Michaels.
Als dit dieet niet je ding is, dan is er nog een manier om er slank uit te zien voor een speciale gelegenheid: zweet het eruit. Of in de sauna of door cardio-oefeningen te doen in een sporttrui. “Ik heb het allebei gedaan en het is allebei niet leuk. Maar de resultaten zijn er wel naar”, zegt Michaels.


Het Piek-dieet

Ontbijt: Eet zes roereieren (alleen het eiwit) met groene groenten, gekookt zonder boter of olijfolie. Drink, gedurende de hele dag, drie liter water. Twee keer per dag kun je een snack nemen, zoals selderij met twee theelepels ongezouten pindakaas, of twintig geroosterde amandelen, watermeloen, of drie wortels.

Lunch: Voor de lunch kun je 150 gram zoutloze kalkoen of ham nemen, of 150 gram vis, gegrilde steak of een blikje tonijn. Erbij neem je een salade van spinazie, sla, tomaten en een dressing van olijfolie en balsamico-azijn.

Diner: 200 gram gegrilde vis, kip, garnalen of biefstuk klaargemaakt met kruiden naar smaak (geen zout). Daarnaast kun je ongelimiteerd gestoomde groenten eten, zoals broccoli, kool, aubergine, courgette of groene bonen. Sluit af met een kopje paardenbloementhee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten