dinsdag 4 augustus 2009

Vrouwen ervaren meer lust na seks dan ervoor


Als er iets misgelopen is in de evolutie van mannen en vrouwen, dan is het wel hun op compatibiliteit op seksueel gebied. Pure penetratie zal maar weinig vrouwen plezier geven omdat de vaginahals weinig zenuwen bevat en vrouwen hebben over het algemeen ook een langere opwarmperiode nodig.

Uit nieuw psychologisch onderzoek blijkt nu ook dat vrouwen eerder opgewonden zijn ná seks dan voor of tijdens. Dat schrijft Psychology Today.

Mis
Het algemene idee is dat lust seksuele opwinding voorafgaat. Dat lijkt toch zo te zijn bij mannen: altijd zin, snel opgewonden. In de 20ste eeuw gingen (mannelijke) wetenschappers er van uit dat het bij vrouwen op dezelfde manier werkt, en als dat niet zo was dan was er iets mis met haar.

Dat zou betekenen dat er 'iets mis is' met een derde van de vrouwen. Voor het gemak gingen de wetenschappers toen voorbij aan het feit dat een op zes mannen ook weinig seksuele lust rapporteerden.

Lust is het gevolg
Een Canadees onderzoek spreekt dat 'algemeen aanvaarde' idee nu tegen. "Voor veel vrouwen is lust niet de oorzaak van seks, maar wel het gevolg", verklaart psychologe Rosemary Basson na diepte-interviews met honderden vrouwen.

"De seksuele beleving van vrouwen begint als redelijk neutraal, maar hoe langer het duurt, hoe meer ze opgewonden raken." Waarmee de raad om je seksfrequentie op te krikken 'begin er aan, de zin komt vanzelf', meer waarheid blijkt te bevatten dan eerst gedacht.

Redenen
De logische vraag na deze vaststelling is: waarom hebben veel vrouwen toch seks als ze geen zin of lust hebben? "Omdat ze hun relatie willen bevestigen, hun partner een plezier willen doen, omdat ze zich intiem willen voelen, om ruzie te voorkomen of om een ruzie goed te maken", somt Basson op.

Ontkenning
Basson wijst op nog een ander belangrijk probleem. "Vele vrouwen beseffen niet wanneer ze opgewonden zijn, en sommigen ontkennen het zelfs terwijl fysieke tests duidelijk wijzen op een extra bloedtoevoer naar de geslachtsdelen."

Als vrouwen niet beseffen dat ze opgewonden zijn, dan is het voor hen onmogelijk dat te vertalen in seksuele handelingen of om er van te genieten.

Seksstijl
Dan wordt de vraag: welke soort seks windt vrouwen genoeg op om hen lust te doen voelen? Volgens seksuologen is de meest lustopwekkende seks speels, sensueel en vanzelfsprekend met massages en veel huidcontact.

"Een stijl die veel vrouwen prefereren, maar slechts zelden krijgen," klinkt het. "Vrouwen klagen over te snelle seks en te veel focus op borsten en geslachtsdelen." Logisch: na deze seks zullen maar weinig vrouwen lust of plezier ervaren.

Iedereen wint
En mannen, jullie hebben er alle baat bij die seksstijl over te nemen. Die wordt immers ook aangeraden voor mannen met erectiestoornissen en vroegtijdige ejaculaties. Met andere woorden: hou het sensueel, en iedereen wint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten