woensdag 19 augustus 2009

Lezen maakt vrouwen gelukkiger dan seks


Vrouwen lopen negatiever rond dan mannen. Uit een Nederlandse enquête van Psychologie Magazine blijkt dat vrouwen hun positivisme halen uit de partner, kinderen, vrienden en het lezen van een boek.
Seks als geluksbrenger staat bij de dames pas op de elfde plaats.

Te negatief
Wie positief in het leven staat, leeft gezonder en prettiger. De Amerikaanse psycholoog Fredrickson berekende zo dat een gelukkig leven gewaarborgd is als er tegenover drie positieve gevoelens slechts 1 negatief gevoel staat. Die positiviteitsratio lijkt volgens de enquête onder 400 Nederlanders veel te laag. 58 % heeft te weinig positieve gevoelens. Daarbij scoren dames slechter dan mannen. Ook jongeren zijn minder content dan ouderen.

Kinderen
Waar we wel gelukkig van worden, hangt duidelijk af van het geslacht. Mannen krijgen het meest positieve gevoelens van de omgang met de partner (50%). Seks staat op de tweede plaats (47%), muziek beluisteren op de derde plaats. Anders is het met de dames. Niet de seks kan haar het gelukkigst maken, wel de partner en de kinderen. Kinderlozen ervaren daardoor ook duidelijk meer negatieve gevoelens.

Negativisme blijkt een typische 'vrouwenkwaal'. Volgens psychologe Fredrickson komt dat omdat vrouwen hun gevoelens 'extremer' ervaren.

Werken
Vrijwel alle ondervraagden worden ongelukkig van het huishouden (61%), de trip van en naar het werk (47%), werken (37%), omgang met de schoonfamilie (34%) en de krant lezen (33%).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten