donderdag 6 augustus 2009

Leidt spoor verdwenen Maddie McCann naar Australië?


Er is een nieuwe verdachte in de verdwijningszaak van de Britse peuter Madeleine McCann. Een getuige heeft Kate en Gerry, Maddie's ouders, nieuwe tips gegeven over een Australische vrouw, die iets met de verdwijning te maken zou hebben. Straks is er een persconferentie. De vrouw zou drie dagen na Maddie's verdwijning in in Praia da Luz een ontmoeting hebben gehad in Barcelona met een onbekende man. Maar ze vergiste zich van persoon en praatte haar mond voorbij. De politie gelooft dat zij wel eens belangrijke informatie zou kunnen hebben.

Foto's
Onderzoekers stellen dat deze nieuwe verdachte van 'potentieel belang' is voor het onderzoek. Vandaag doen ze een publieke oproep waarin ze om hulp vragen haar te vinden. Volgens de Australische media heeft de dame in kwestie uiterlijk heel wat weg van Victoria Beckham. Ze heeft kort bruin haar, is slank, spreekt vloeiend Spaans en heeft een Australisch of Nieuw-Zeelands accent. De verwachting is dat er foto's van de verdachte worden vrijgegeven. Daarnaast maken de onderzoekers bekend wat de link is tussen de vrouw en het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine.

Getuigen
"De dame was aan het wandelen nabij Port Olimpic Marina maar leek nerveus. Een getuige sprak haar aan maar na een korte conversatie begreep ze dat ze met de verkeerde persoon te maken had. Nadien stapte ze een bar binnen en had ze woorden met een andere man. De onbekende man wandelde nadien naar de haven", vertelt Dave Edgar, één van de twee privédetectives die de familie heeft ingehuurd.

880.000 euro
Vorige week raakte bekend dat de Britse politie al bijna 750.000 pond (ongeveer 880.000 euro) gespendeerd heeft aan het speurwerk rond Madeleine McCann. Nadat de Portugese politie en het gerecht het onderzoek gesloten hadden, zetten Kate en Gerry McCann, de ouders van de kleuter, hun zoektocht voort met de hulp van privédetectives. Ze hebben een fonds voor haar opsporing opgezet waarin grote bijdragen werden gestort door zakenlieden en beroemdheden.

Praia da Luz
Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 uit haar vakantieappartement in de Portugese badplaats Praia da Luz, terwijl haar ouders aan het dineren waren met vrienden in een nabijgelegen restaurant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten