maandag 3 augustus 2009

Het redmiddel voor slecht seksleven: vaker vrijen, tips


Seks draait niet om passie, maar vooral om liefde en intimiteit. En als je geen zin hebt, kan je je seksleven het beste opkrikken door gewoon vaker te vrijen. Dat is de conclusie van een Australische sekstherapeute, aan de hand van 100 dagboeken van koppels onthult ze in een nieuw boek een verborgen wereld van seksuele problemen.

Intimiteit
Om de seksuele problemen van de huidige maatschappij bloot te leggen, vroeg de Australische therapeute Bettina Arndt aan 100 koppels een vrijdagboek bij te houden. Zo ontdekte ze dat de meeste bedproblemen niets met seks te maken hebben, maar met intimiteits- en liefdesproblemen. De koppels wilden hun seksleven niet pikanter maken met nieuwe standjes of attributen, ze mensen waren meer bezorgd dat hun vrouw niet meer van hen leek te houden. En vrouwen vragen zich vooral af waarom hun man wel seks wil om te bewijzen dat hij haar graag ziet, maar niet eens de vuilbakken wil buitenzetten.

Tedere mannen
Opvallend veel jonge vrouwen verlangen intimiteit en begrip boven een spetterend orgasme, net als mannen. Dit dagboek schept een beeld van een tedere, intieme man. Ze surfen niet allemaal obsessief op het internet naar porno of willen hun vrouw van middelbare leeftijd niet ruilen voor een groen blaadje. De meesten zijn nog steeds erg verliefd op hun partner, ze willen gewoon een intiemer contact met haar en zich geliefd voelen ondanks hun kalende hoofd en bierbuikjes. Van mannen wordt vaak gedacht dat het door testosteron gedreven wezens zijn die enkel aan seks denken. Maar uit het boek blijkt dat ook voor hen, net als bij vrouwen, vrijen een uitdrukking van intimiteit en liefde is.

Seks als beloning
Daarnaast legt het boek bloot dat heel wat mensen hun seksuele ontevredenheid in stilte dragen. Ze durven niet toe te geven dat ze zich kwetsbaar of ongeliefd voelen of dat hun partner niet meer naar hen verlangt. Vrouwen gebruiken seks om te straffen en te belonen, in plaats van hun echte gevoelens te uiten. Ze zien het als een middel om hun wil bij mannen door te drijven, om iets te krijgen wat ze willen. Ze weigeren seks omdat ze boos of teleurgesteld zijn. Mannen beseffen dat niet, ze begrijpen niet waarom hun vrouw plots niet meer zo passioneel is. Vrouwen hebben niet zo'n hoog libido, dat is algemeen geweten. Maar aan het begin van een relatie, als ze verliefd zijn, krijgt hun seksdrift een boost door de hormonen en lust, wat hun lage libido verdoezelt. Maar als de endorfines wegebben en alles terug normaal, blijft de mannelijke partner achter vol raadsels. Hij vraagt zich af waar zijn beest in bed is gebleven. Vrouwen daarentegen verlangen naar tederheid, maar weten niet hoe ze hier naar moeten vragen. Ze vrezen dat als ze hun man knuffelen hij dit als een aanleiding tot seks zal zien.

Gewoon seks hebben
Uit het boek blijkt dat simpelweg meer vrijen ook meer zin doet krijgen. Als vrouwen beslissten gewoon seks te hebben ondanks wrokgevoelens of boosheid voor hun man, betekende dat voor veel koppels een boost voor hun seksleven. Sexy lingerie of attributen zijn dus niet nodig. Als vrouwen met tegenzin aan seks beginnen, blijkt dat eens ze beslissen er toch voor te gaan, dit even goed is als een andere vrijpartij. Dit is makkelijk te verklaren, mannen worden visueel geprikkeld, vrouwen eerder door lichamelijke aanrakingen.

Gulden middenweg
Bij koppels met een goed seksleven, zo blijkt, is het een kwestie van de gulden middenweg te vinden. Seksuele frustratie weinig met seks te maken heeft: het gaat over eenzaamheid en afwijzing. Soms moet je om om het verlangen tussen jullie beide hoog te houden, tonen dat je van je partner houdt door seks te hebben, zelfs al heb je er op dat moment geen zin in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten