zaterdag 29 augustus 2009

Agenten sleepten 500 mtr met Robby

Politieagenten op het strand van Hoek van Holland zijn met van alles bekogeld. Drankflessen, al dan niet gevuld met zand. Strandbedden, fietsen, keien. De bange agenten konden nergens heen.




Drie agenten stond middenin het agressieve publiek. Ze wachten hopeloos op hulp.

"Dat filmpje geeft maar 5 procent weer van wat wij daar hebben gevoeld.'' De agenten in burger kregen uiteindelijk hulp van een grote groep politieagenten, die via oortjes op de hoogte was gebracht, schrijft het AD.

Stilte

"Er was toen een moment van stilte,'' weet een agent. "We zagen dat één groep zich terugtrok. Op dat moment viel de rest ons juist aan. Uit het niets kwamen die flessen weer. Je zag ze niet, hè. Uit het donker vloog dat spul op je af.

Er werd gegooid met hekken. Die gasten naderden je tot op 3, 4 meter. Er telde op dat moment maar één ding: je mocht niet onderuit gaan, niet vallen, want dan was je dood. We liepen achteruit en hielden elkaar vast.''

Robby naar agenten gegooid

De agenten menen dat op een bizarre manier een zwaargewonde jongen letterlijk naar ze toegegooid. De politie gaat er vanuit dat het de 19-jarige Robby van der Leeden moet zijn geweest, het enige dodelijke slachtoffer dat op het slagveld valt. "Voor onze voeten plofte een lichaam neer.

Een van diezelfde relschoppers die even daarvoor nog tegenover ons stond. En nu moesten we hem helpen, want dat was onze taak. Die jongen lag dood te gaan. Enkele van ons liepen naar voren om voor hem te zorgen. Ze hebben hem bij de arm gepakt. We moesten vluchten. Die jongen hebben we 500 meter meegesleurd", vertellen de agenten, die om privacyredenen anoniem willen blijven.

rellen hoek van holland:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten