donderdag 5 november 2009

Seks veroorzaakt geheugenverlies


Seks kan voor tijdelijk verlies van het korte termijn geheugen veroorzaken. Deze aandoening komt regelmatig voor, zeker bij migraine- en hoofdpijnpatiënten.

Seks is oorzaak
Tientallen jaren beschreven dokters zeldzame gevallen van een neurologische aandoening die vaak voorkomt bij patiënten ouder dan 50. Deze personen wisten wel wie ze waren, maar hun korte termijn geheugen haperde, ze wisten bijvoorbeeld niet waar ze waren en hoe ze er geraakt waren. Voor de rest vertoonden ze geen andere symptomen. Nu blijkt dat seks de grootste oorzaak van deze aandoening is.

Na orgasme
Tijdelijk verlies van het korte termijn geheugen kan opduiken na een inspannende activiteit, zoals seks, sport, plotse koude of warmte of na het stoten van het hoofd. "Deze dingen veroorzaken allemaal een plotse verandering van bloedtoevoer. Plots stroomt er veel bloed naar de geslachtsorganen en minder naar de hersenen wat voor geheugenverlies kan zorgen", aldus de Amerikaanse neuroloog Louis Caplan. "Seks is een gekende oorzaak van geheugenverlies. Vaak ontwikkelt de aandoening zich net na het orgasme. Ook blijkt dat mensen met migraine of hoofdpijn hier meer kans op hebben. Het is vergelijkbaar met seksuele hoofdpijn, deze patiënten krijgen een vreselijke pijn in hun hoofd na het vrijen."

Nooit meer seks?
Levitra, een erectiepil, heeft zelfs dit soort van geheugenverlies als bijwerking staan op de bijsluiter. Deze aandoening hoeft volgens dokters echter geen reden zijn om nooit meer seks te hebben. Het geheugenverlies is van voorbijgaande aard en korte duur, omdat er meestal weer snel bloed naar de hersenen stroomt, moet het probleem na een dag opgelost zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten