zondag 15 november 2009

Franse vrouw trouwt met overleden verloofde


Een vrouw is zaterdag in Dommary-Baroncourt in Frankrijk gehuwd met haar verloofde, die vorig jaar om het leven kwam bij een ongeluk.
In november 2008 verloor Magali Jaskiewicz haar vriend Jonathan Goerge, met wie ze zes jaar samen was en twee kinderen van drie jaar en achttien maanden oud had. Het koppel had zijn huwelijk gepland voor 24 januari 2009, maar Jonathan (25) kwam vorig jaar om in een verkeersongeluk.

Presidentiële eindbeslissing
Magali besloot daarop om postuum te trouwen. Ze stelde een dossier samen en stuurde dat naar Parijs. De eindbeslissing, een verantwoordelijkheid van de president, volgde in september. "Het dossier van Magali was geargumenteerd en vertelde het relaas van vijf jaar samenleven en van hun twee kinderen, toonde de trouwjurk die ze al gekocht had en bevatte de huwelijksformaliteiten", legt de burgemeester uit.

Foto
Vandaag stelde de burgemeester dan de traditionele vraag aan Magali, die gekleed ging in de trouwjapon die ze een jaar geleden gekocht had. Naast haar stond de foto van Jonathan. Haar eigen trouwring draagt ze om haar vinger, maar die van haar overleden echtgenoot wil ze aan een halsketting dragen.

Een huwelijk zoals dat van Magali en Jonathan is zeer zeldzaam. De uitzonderlijke procedure is enkel mogelijk als de overledene al officiële stappen had genomen om te trouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten