dinsdag 3 november 2009

De top-10 wrede dingen die vrouwen mannen aandoen


Het is wereldmannendag, en dus mogen we ook wel eens onder de aandacht brengen dat ook vrouwen gemeen kunnen zijn tegen mannen. Ondanks hun reputatie als het 'zwakke' geslacht met vele 'zachte' kantjes, kunnen ze ronduit wreed zijn. De mannensite aksmen.com zette de tien wreedste dingen op een rijtje.

10) De telefoon niet opnemen

Ze geven wel hun telefoonnummer, maar als je dan belt, dan nemen ze de telefoon niet op. Je pas verworven zelfvertrouwen (yes, ze geeft je haar nummer!), zakt weer als een mislukte soufflé in elkaar. Of ze geeft je een vals telefoonnummer, wat meteen wel heel duidelijk maakt dat ze niet geïnteresseerd is en gewoon van je gezaag af wilde zijn.

9) Gratis drinken

Sommige vrouwen gaan uit en geven niks uit. Toch slaan ze heel wat drankjes achterover... gewoon door hun vrouwelijke charmes te gebruiken. Of liever te misbruiken. Als man bied je haar beleefd (en uit interesse, toegegeven) een drankje aan, en zij accepteert, flirt een beetje en schuift dan door naar de volgende.

8) Aan het lijntje houden

Eigenlijk wil ze het uitmaken, maar ze stelt het uit tot iemand beter langskomt. Ondertussen krijg je dagenlang beeld zonder klank, neemt ze haar telefoon niet op, wil ze nergens met jou naartoe en, vreemd, er verdwijnen dingen uit 'jullie' appartement. Een minder wrede vriendin zou het moeilijke gesprek aanpakken, en het uitmaken. Maar zij dus niet. De allerwreedste beginnen al met hun volgende verovering voor jullie helemaal over en uit zijn.

7) Emotionele chantage en manipulatie

Ze gebruiken tranen, een woede-uitbarsting of vleierijen om te verkrijgen wat ze willen. Ze maken daarbij sluw gebruik van het feit dat mannen niet altijd veel inzicht hebben in de wereld van de vrouwelijke emoties.

6) Fysiek geweld gebruiken

In campagnes over huishoudelijk geweld wordt de nadruk gelegd op mannen als dader en vrouwen als slachtoffer. Maar omgekeerd komt ook voor, en vaker dan gedacht. Zo geven vrouwen wel eens een klap in het gezicht van hun man, omdat hij iets heeft gezegd dat haar niet aanstaat. Terugslaan mag niet, en dat weet ze heel goed. Net daarom maakt ze er gebruik van, omdat ze weet dat er geen repercussies zullen volgen.

5) Kritiek geven in het openbaar

Het is bijna een trend om mannen af te schilderen als onhandige idioten, naast superslimme, mega-elegante en sterke, perfecte vrouwen. Dus neemt ook je vriendin de gewoonte over, en levert ze in het openbaar luid commentaar op alles wat je doet, en in haar ogen misdoet. Dit zouden mannen nooit op die manier kunnen doen. Wanneer vrouwen het doen, kunnen ze op gelach rekenen, mannen op beledigde reacties.

4) Geen duidelijkheid over relatiestatus
Ze laat je al je trucs uithalen, jullie hebben een leuk gesprek en je voelt je eindelijk veilig genoeg om haar nummer te vragen. Haar antwoord? "Oh, maar ik heb al een lief". Was dat niet leuk geweest als je dat in het begin had geweten?

3) Zonder seks
Een machtig wapen voor vrouwen: hun man seks ontzeggen. Ze weigeren vlakaf enige affectie, en gebruiken het als straf telkens er iets mis gaat of het niet loopt zoals zij willen.

2) Mannen testen
Ze testen vaak, en soms continu, of je wel genoeg van hen houdt. Een mannenavond waar je naar uitkeek, kan je die niet afzeggen omdat zij je wil zien? Je voetbaltraining, je Spaanse les, het avondje 'eten bij je mama', dat is toch minder belangrijk dan zij zeker? Als je haar wens weerstaat, zal je dat bekopen.

1) Flirten
Soms willen vrouwen voelen hoe graag je hen ziet ¿ door jouw jaloerse, bezitterige reactie te meten. Best opgewekt door ongegeneerd te flirten met andere mannen voor de neus van hun vriendjes. Wreed én kinderachtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten