vrijdag 20 november 2009

1 op 2 werknemers verwacht eindejaarscadeau


Of er dit jaar evenveel eindejaarsgiften op de werkvloer zullen worden uitgedeeld, blijft maar de vraag. Feit is wel dat de helft van alle werknemers een even grote attentie als vorig jaar verwacht. Slechts tien procent denkt niets te krijgen.

Ontgoocheling
De economische crisis laat zich ongetwijfeld voelen bij heel wat werkgevers. Wordt er toch iets gegeven, is de kans groot dat het geschenk goedkoper is dan de vorige jaren. Een rondvraag door een Nederlands marketingbureau toont aan dat medewerkers daar uiterst ontgoocheld zouden op reageren.

Waardering
Krijgen werknemers een eindejaarsgift, voelt 83 procent van alle ondervraagden zich gewaardeerd door de werkgever. Vooral het midden- en laag opgeleide medewerkers vindt dat. Tradities vragen om in ere blijven, is een veelgehoord argument bij driekwart van de respondenten. Vooral medewerkers tusssen de 35 en 55 jaar denken er zo over.

Waardebon
Een traditioneel pakket lijkt nog steeds de beste keuze. Daarnaast krijgen medewerkers graag een waardebon of een kerstpakket naar eigen keuze. Slechts vier procent ontvangt liever geen cadeau.

Informeren
Volgens het marketingbureau is het als werkgever, uiterst belangrijk om tradities in ere te houden, zeker in tijden van economische crisis. Zo blijft de werknemer gemotiveerd. Zelfs een kleine attentie is beter dan helemaal niets. Kan dat er niet af, is het belangrijk de medewerkers op voorhand te informeren. Communiceer duidelijk waarom het bedrijf andere keuzes maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten