maandag 2 november 2009

Kleuter al 50 keer geopereerd na aanval pitbulls


In Duitsland heeft de kleine Georgina al vijftig operaties doorstaan sinds ze vorig jaar in juni werd aangevallen door twee pitbulls. Het vierjarige meisje moet nog minstens tien operaties ondergaan, maar dat kunnen er ook twintig of zelfs dertig zijn.

Aanval
Het meisje werd in de tuin van haar meter aangevallen door de honden. Die beten haar in haar hoofd, haar gezicht, haar buik en haar linkerbeen, en rukten stukken vlees los. Een buurman kon de honden uiteindelijk wegjagen met een riek.

Kunstmatige coma
Georgina verloor veel bloed, en er waren 17 infusen nodig om haar te redden. Ze werd drie weken in een kunstmatige coma gehouden, en dokters dachten dat ze het niet zou overleven. Het dappere meisje haalde het echter toch, en werd in het begin om de twee dagen geopereerd. "De wonden moesten worden schoongemaakt onder volledige narcose", zegt de moeder. Het lichaam van het kind was een ware menselijke werf, door de vele stukken huid die moesten worden getransplanteerd. Het meisje was van kop tot teen omzwachteld met windels.

Nieuw oor
Momenteel is de meeste schade in de mate van het mogelijke hersteld. Alleen het linkeroor van het meisje ontbreekt nog. Wanneer ze acht of tien jaar oud is, krijgt ze een nieuw oor, gemaakt van kraakbeen uit haar ribben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten