woensdag 4 november 2009

Man verzint steekpartij om niet te hoeven werken


Sommige mensen zouden er alles aan doen om niet naar het werk te moeten. Maar een man uit het Amerikaanse Denver ging toch wel heel ver: hij stak zichzelf neer en meldde zich ziek met de mededeling dat hij was aangevallen door drie mannen.

De 29-jarige Aaron Siebers was het baantje in de lokale videotheek zo beu dat hij besloot om zichzelf neer te steken. Zo kon hij zich ziek melden met het excuus dat hij werd aangevallen door drie mannen. Aan de politie verklaarde hij dat de drie mannen in het zwart van Mexicaanse afkomst waren of skinheads waren.

Valse aangifte
De politie nam de klacht zeer ernstig en rukte massaal uit naar de plaats waar de zogenaamde steekpartij plaatsvond. Ze zette zelfs honden in om de verdachten zo snel mogelijk op te sporen. Omdat het onderzoek niets opleverde, werd Siebers zelf nog eens aan een grondig verhoor onderworpen. En toen ging de 29-jarige man door de knieën.

Siebers gaf toe dat hij de steekwonde aan zijn been en de oppervlakkige steekwonden op zijn lichaam zelf had aangebracht om zo niet naar het werk te moeten. De man riskeert nu aangeklaagd te worden voor het doen van een valse aangifte en voor het dwarsbomen van politieagenten. Of zijn werkgever nog een gepaste straf in petto heeft, is niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten