donderdag 19 november 2009

Leuke weetjes over seks


Over seks doen altijd veel weetjes, grappen en theorieën de ronde. Maar wist je dit al?

- Seks is het beste slaapmiddel, voor mannen zeker. Dus vrouwen, wil je een rustig avondje tv of lezen, verleid je man dan vroeg in de avond, put hem uit en geniet achteraf dubbel en dik!

- Als zwanen daten, dan steken ze hun hoofden samen. Eens ze dat hebben gedaan, blijven ze bij elkaar voor het leven. Daarin lijken ze veel op eenden en pinguïns die ook een partner voor het leven kiezen (= sociale monogamie) Dat wil echter niet zeggen dat ze alleen met die partner paren. Er is genetisch bewijs dat zwanen af en toe een seksuele scheve schaats rijden, maar het koppel voedt de nakomelingen wel samen op.

- Vogels zijn het meest sociaal monogaam (90 procent, zie boven), maar zoogdieren zijn dit helemaal niet. Slechts 7 procent is sociaal monogaam.

- Niets zo homoseksueel als... een vleermuis! Het komt ook voor bij zeevogels, apen en mensapen. Het gedrag is geobserveerd bij 1.500 soorten en bij 500 ervan is het goed gedocumenteerd.

- Slangen krijgen een dubbel orgasme. Maar dat van het varken zou wel ruim een half uur duren... al wordt dat door sommigen ook in vraag gesteld.

- 'Gymnasium' komt niet van 'gymnastiek', maar wel van het Griekse 'gymnazein', wat staat voor 'naakt sporten'. Dat was toen de gewoonte... tijd om het terug in te voeren?

- Het hoogste aantal kinderen geboren uit een vrouw is 69... we hebben het gevoel dat dat record niet snel zal verbroken worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten