zondag 15 november 2009

Hoe hechter de relatie, hoe gezonder de baby's


Vrouwen die een hechte relatie hebben en die tenminste zes maanden voor de conceptie met dezelfde partner hebben geslapen, krijgen doorgaans gezondere kinderen. Zij hebben ook minder last van hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap. Dat schrijft de Sunday Telegraph, op basis van nieuw onderzoek.

Lang en exclusief
Wetenschappers in het Nieuw-Zeelandse Auckland onderzochten 2.507 vrouwen die voor het eerst zwanger waren en gingen na hoe lang die een relatie hadden met de vader van het kind. Ze ontdekten dat wanneer de moeder en vader al lang en exclusief met elkaar sliepen, de kans op een miskraam als gevolg van verhoogde bloeddruk bij de moeder veel kleiner was dan wanneer de moeder voor haar zwangerschap iets "losser" leefde.

Mannelijke antilichamen
Daarnaast bleek dat moeders met een hechte relatie veel minder vaak kinderen baarden die kleiner of lichter waren dan het gemiddelde. Volgens onderzoeksleider dr. Larry Chamley, professor Gynaecologie aan de universiteit van Auckland, blijkt dat het immuniteitssysteem van vrouwen baat heeft bij contact met 'paternale antigenen', waarmee hij de positieve uitwerking bedoelt van antilichamen in het mannelijk sperma.

Roken
"Hoewel nog niet volledig bewezen is dat dit sperma bescherming biedt tegen dat soort miskramen, durven we die conclusie toch te trekken", vertelde professor Chamley. Bij de studie werd ook rekening gehouden met het gewicht en de gezondheidstoestand van de vrouwen, evenals de vraag of zij al dan niet rookten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten