dinsdag 10 november 2009

Hoe minder te werken en toch succesvoller te worden


Hoewel het crisis is, kunnen werknemers op het werk minder uitvoeren zonder dat iemand het merkt. De Amerikaanse auteur Stanley Bing beweert in zijn nieuwste boek zelfs dat het je succesvoller zal maken.

Delegeren
Volgens Stanley Bing kun je carrière maken door de trucs van machtige, succesvolle mensen te leren. Dat zegt hij in zijn nieuwste boek 'A Survival Guide to the New Workplace'. "Het is een handboek voor mensen die nog niet heel succesvol zijn, maar die wel dezelfde trucjes als hun bazen kunnen toepassen", aldus Bing. Hij leert je strategieën als leren te delegeren, wat volgens hem de basis van macht is.

Asociaal
Hij legt ook uit hoe meer privacy te krijgen, ook al deel je een bureau met andere werknemers. Hij suggereert je computerscherm weg te draaien van anderen, je werkplek te persoonlijker te maken zodat bezoekers zich er ongemakkelijk voelen en door onvriendelijk te zijn. "Zo krijg je snel het imago asociaal en onhandelbaar te zijn, een eigenschap die directeurs vaak hebben. Regelmatige afwezigheden maken dat je snel status krijgt. Dankzij technologieën als mails, gsm's en andere technologieën is dat makkelijk toe te passen. Je kan te veel op kantoor zijn, mensen gaan zich dan afvragen waarom je er zoveel bent. Door er vaak niet te zijn, lijkt het alsof je te belangrijk bent om op kantoor te zitten", raadt Bing aan.

Secretaresse
Bing gaat verder: "Veel mensen respecteren anderen niet die te makkelijk bereikbaar zijn, je lijkt belangrijker wanneer je doet alsof je een virtueel persoon bent. Het is ook essentieel een assistente te hebben, is dat niet het geval, claim dan het personeel van anderen. Succesvolle mensen hebben allemaal een secretaresse, ze gebruiken anderen die voor hen werken. Je moet controle over je job en je tijd krijgen. Het gebrek aan controle maakt je namelijk ongelukkig. Veel macht is iets wat alle succesvolle mensen gemeen hebben."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten