zondag 15 november 2009

Peperdure reuzenkat sterft voor baasje haar kan vastpakken


Dierenverdriet in Nederland: Shin-Chan is overleden zonder dat haar baasje haar heeft kunnen aaien, verzorgen of verwennen. Dat schrijft De Telegraaf op haar website. De kat was een zogenaamde ashera-kat, of een een zeldzame kruising tussen een serval en een Aziatische luipaardkat.

Geheime locatie
Eigenaar Jeffrey Borrenberg kocht de kat twee jaar geleden in Amerika voor zo'n 30.000 euro. Bij aankomst in Nederland werd de kat onmiddellijk door de Nederlandse justitie in beslag genomen en vastgehouden op een geheime locatie.

Borrenberg vocht de in beslag name aan, zonder resultaat. Zijn advocaten hebben alvast een aanvraag ingediend om zelf een sectie op het dier te verrichten. Of dat wordt toegestaan, is nog niet bekend.

Wantrouwen
Omdat de doodsoorzaak nog onbekend is, zal Jusitie ook zelf een sectie laten uitvoeren. Maar daar heeft Borrenberg geen vertrouwen in. "We hebben nooit geweten waar Shin-Chan werd vastgehouden, en we weten dus ook niet of er goed voor haar werd gezorgd. Dit is waar we voor vreesden. Wie zegt dat het geen truc is om op een gemakkelijke manier van het hele gedoe af te komen?", zegt een aangeslagen Borrenberg aan De Telegraaf.

De Eindhovenaar wil hoe dan ook iemand aansprakelijk stellen voor de dood van zijn peperdure huisdier. "Dit verhaal gaat een enorm staartje krijgen", zo waarschuwt hij nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten