dinsdag 3 november 2009

Hoe Maddie er als zesjarige zou uitzien in Noord-Afrika


Links hoe Maddie McCann er nu zou uitzien als ze in Noord-Europa zou zitten en rechts in Noord-Afrika.

De Britse politie heeft een video van de Britse Madeleine McCann op het internet geplaatst. De video bevat met de computer verouderde foto's van haar en roept iedereen die meer info heeft over haar verdwijning op zich te melden. De video bevat een foto van Maddie hoe ze er zou uitzien als zesjarige mocht ze in Noord-Europa of Zuid-Europa zitten. Omdat de ouders van Maddie heel sterk geloven in de Afrikaanse piste werd ook een foto verspreid van hun verdwenen dochter met een Tunesische of Marokkaanse look. De speurders denken dat haar mogelijke ontvoerders de haren van Maddie donker kunnen geverfd hebben en dat haar gezicht door de Afrikaanse zon heel wat bruiner kan zijn.

Mei 2007
Madeleine verdween meer dan twee jaar geleden in Portugal. 'Maddie' was bijna 4 toen ze op 3 mei 2007 verdween tijdens een familievakantie. Ze sliep in een kamer van een toeristisch complex in de Portugese badplaats Praia da Luz, terwijl haar ouders uit eten waren.

Kinderhandel
Die ouders geloven heel sterk in de hypothese dat hun verdwenen dochtertje ontvoerd is naar Noord-Afrika. Onderzoek wees uit dat die streek een draaischijf is in de internationale kinderhandel. Maddie zou sinds haar verdwijning twee keer gezien zijn in Marokko. Haar moeder Kate McCann zou volgens woordvoerster Clarence Mitchell heel geschokt geweest zijn bij het zien van de 'Afrikaanse Maddie'. "Toch kan ze haar Maddie erin herkennen. De harde realiteit is dat ze er nu anders zal uitzien. Het is heel belangrijk dat mensen dat beseffen."

Jaycee Dugard
Volgens de video moeten mensen ook beseffen dat het niet onmogelijk is dat Maddie wel degelijk nog in leven is. speurders verwijzen daarbij naar elf verdwenen kinderen die levend werden teruggevonden. Onder hen Jaycee Dugard die na 18 jaar gevangenschap deze zomer levend werd teruggevonden in Californië. Ze roepen de hele wereld op om via internet deze nieuwe video zo veel mogelijk te verspreiden.

Zeven talen
De video is beschikbaar in zeven talen (Engels, Arabisch, Portugees, Frans, Duits, spaans en Italiaans) op de website van de Britse dienst tegen kinderexploitatie en voor kinderbescherming (Ceop) of op findmadeleine.com. Ze bevat videomateriaal van het meisje ten tijde van haar verdwijning en geretoucheerde foto's die haar tonen zoals ze er nu zou kunnen uitzien.

Mediacampagne
De verdwijning van Maddie zette een nooit geziene mediacampagne in gang. De Portugese politie heeft het onderzoek afgesloten, maar privéonderzoekers, aangesteld door haar ouders, zetten de zoektocht verder en doen regelmatig een informatieoproep aan het publiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten