maandag 2 november 2009

Man is allergisch voor zijn vrouw


Als de vrouw van de Brit Darren Young 's avonds geen zin heeft, moet ze niet het klassieke hoofdpijnexcuus bovenhalen. Een nachtcrème insmeren volstaat. Als de 45-jarige buschauffeur zijn vrouw dan durft aan te raken, zwelt zijn gezicht door een allergische reactie op polyethyleenglycol zwaar op. In contact met grote hoeveelheden van de chemische stof dat in vele bodylotions en andere cosmetische producten zit, kan zelfs zijn hartslag het begeven.

Drie gevallen wereldwijd
De gevaarlijke allergie kwam aan het licht toen Young behandeld werd voor een blessure aan zijn voet in het ziekenhuis, waar hij de stof via een injectienaald toegediend kreeg. Zijn gezicht en karkas zwelden meteen op en Young moest tot twee keer toe gereanimeerd worden. Wereldwijd zijn er van de allergie maar drie gevallen bekend.

Zelfs luchtverfrissers
Young moet alles wat hij eet nauwgezet controleren, oppassen wat hij aanraakt en steevast een medische kit bij zich hebben in het geval van een allergische reactie. Naast cosmetische producten zijn ook veel etenswaren, tandpasta, zeep, zonnecrème en zelfs sommige luchtverfrissers gevaarlijk. "Het is niet allen mijn vrouw Sue, ik kan ook een reactie krijgen in een restaurant of café als ik op een plaats ga zitten waar daarvoor een vrouw zat", aldus Young.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten