zaterdag 25 juli 2009

Weer kind gebeten door blauwvis aan Spaanse Costa


Op drie stranden (Sant Salvador, Comarruga en El Francàs) bij de Spaanse badplaats Tarragona aan de Costa Dorada gold gisteren urenlang een zwemverbod, nadat een 11-jarig meisje door een vis was gebeten toen ze in het water aan het spelen was, in de buurt van rotsen op la playa de Les Madrigueres. Aanvankelijk werd gedacht dat een haai de boosdoener was.

Wond van zes centimeter
Deskundigen kwamen echter na het bestuderen van de wond van het meisje - zes centimeter lang - tot een andere conclusie. Ze stelden dat een blauwvis had aangevallen, aldus de Catalaanse krant El Periódico.

Haaien
Dat eerst aan een haai werd gedacht was niet verwonderlijk. Eerder op de dag was een bijna 2,5 meter lange haai gesignaleerd in de buurt van het strand (aan la playa de Vila-seca) waar het meisje werd gebeten.

Niet eerste keer
In de zomer van 2007 beet een blauwvis bijna de hand af van een 7-jarig meisje dat op de Play San Juan bij Alicante in het water aan het spelen was. De soort staat bij de Catalaanse vissers bekend als erg aggressief en gevaarlijk.

Doorgaans wordt de blauwvis een dikke halve meter groot en zes kilo zwaar. Maar ze kunnen 110 cm worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten