zaterdag 18 juli 2009

Vrouwen verkiezen warm bad boven sexy lingerie


In tegenstelling tot wat veel mannen geloven, verkiezen vrouwen een warm bad of een rugmassage boven een sexy lingeriesetje. De kleine lieve gebaren, dat is waar vrouwen voor smelten, zo stelden Britse onderzoekers vast na een bevraging van 6.500 mannen en vrouwen van over de hele wereld. Het slechte nieuws: romantiek is stervende.

Verrassing!
Vrouwen willen verrast worden met een weekendje weg, of geblinddoekt worden en naar een verrassing worden geleid. Een liedje of een gedicht schrijven, scoren ook goed net als een compilatie maken van haar favoriete muziek (al lijkt dat in deze ipod-tijden misschien wat achterhaald). Ook ontbijt op bed, haar een jas geven als het koud is en een liefdesnota achterlaten scoren hoog.

Escapisme
"Vrouwen lijken te kiezen voor escapisme en verrassingen, in plaats voor materialisme. Ondergoed kopen of plastische chirurgie voorstellen scoorden heel slecht", analyseerde psycholoog en onderzoeksleider Richard Wiseman, verbonden aan de universiteit van Hertfordshire. Wat nog slecht scoorde was romantiek in het
algemeen.

De helft kreeg niets
Meer dan de helft van de vrouwen moest toegeven dat hun partner nog nooit een warm bad had klaargemaakt, hun jas had aangeboden als het koud is of een verrassingstrip had geboekt. Britse mannen scoorden nog slechter dan andere mannen. Zij waren gemiddeld nog tien procent minder bereid een klein, lief gebaar te doen naar hun vrouw toe.

Waarde onderschat
De mannen werd vervolgens gevraagd wat zij een romantische daad zouden noemen. De vrouwelijke deelnemers moesten de lijst beoordelen. Weinig verrassend waren mannen en vrouwen niet op elkaar afstemd. "Bjina alle mannen onderschatten de romantische waarde van de kleine gebaren. Ze zijn zich ook niet bewust van de psychologische impact van die gebaren. Vrouwen willen die kleine gebaren omdat ze tonen dat hun man aan hen denkt, in plaats van aan zichzelf."

Hou de romantiek levendig
Om de romantiek (en aantrekkingskracht) levendig te houden, is het belangrijk geregeld samen iets nieuws te doen, adviseert Wiseman Vooral activiteiten die naar een gemeenschappelijk doel toewerken scoren volgens hem goed. "En blijf positief. Geef vijf complimenten voor elk stukje kritiek. En wil je kritiek geven, plak er dan een 'maar' achteraan." Voorbeeldje? "Je doet nooit de afwas, maar je kookt wel lekker."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten