donderdag 30 juli 2009

Overnachten naast overleden dierbare


HEDEL - In het Gelderse Hedel opent binnenkort een uitvaarthotel zijn deuren. In het hotel, dat onderdeel uitmaakt van een uitvaartcentrum, kunnen nabestaanden op elk moment van de dag bij hun overleden dierbare zijn én blijven slapen.

In het nieuwe rouwcentrum komen twee hotelkamers, bestaande uit een woonkamer, loungehoek, een slaapplek voor twee personen en een aparte ruimte waarin de nabestaande ligt opgebaard. De familie kan door een simpele druk op een knop een drankje, ontbijt of diner bestellen. De kamer kost 120 euro per dag.

Volgens uitvaartondernemer Henri Stork van Uitvaartverzorging Stork Maasdriel voorziet het hotel, dat naar verwachting 1 oktober opengaat, in een grote behoefte. "Stel dat een vader of moeder hier in de omgeving overlijdt, maar de zoon of dochter woont in Amsterdam.

Dan moet hij of zij elke dag een eind rijden en alle files trotseren om hier te komen. Juist voor hen is dit een uitkomst, want ze kunnen gewoon blijven slapen en hoeven niet op en neer te rijden." Bovendien ervaart de uitvaartondernemer dat er mensen zijn die behoefte hebben om 24 uur per dag bij hun overleden dierbare te zijn.

"Zo'n 2,5 jaar geleden maakte ik mee dat een man die net zijn vrouw verloren had, geen afscheid van haar kon nemen en er om 23.00 uur nog was. Ik heb hem toen maar de sleutel gegeven. De volgende ochtend vond ik hem slapend op de bank." Nu, 2,5 jaar later, heeft Stork een vergunning gekregen van de gemeente Maasdriel en is de bouw in volle gang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten