maandag 27 juli 2009

Linkeroog Felipe Massa baart artsen grote zorgen


Felipe Massa liep zaterdag op de Hungaroring een schedelbreuk en een hersenschudding op na een zware crash met zijn Ferrari.

Formule 1-rijder Felipe Massa herstelt langzaamaan van de zware crash op de Hungaroring waarbij hij zaterdag een schedelbreuk en een hersenschudding opliep. Volgens een woordvoerder van de Hongaarse overheid is de Braziliaan af en toe bij bewustzijn en kan hij reageren wanneer hij wordt aangesproken. De Ferrari-rijder kan ook opnieuw zijn armen en benen bewegen. Dat zou er op wijzen dat Massa geen blijvende hersenbeschadiging heeft opgelopen, maar de artsen willen dat niet met zekerheid zeggen. Toch maken de dokters zich grote zorgen om het linkeroog van de piloot.

"Oog beschadigd"
"We weten nog niet hoe zwaar het oog is beschadigd", zei een arts van het AEK-ziekenhuis in Boedapest. "Het herstel van zijn oog zal van groot belang zijn, want als Massa blind is aan één oog, zal hij niet meer kunnen racen. Met één oog valt de perceptie weg, waardoor het inschatten van de afstand van objecten zeer moeilijk wordt. In de autosport is die inschatting juist cruciaal." Morgen wordt Massa mogelijk definitief uit zijn kunstmatige coma gehaald.

Zwangere vrouw op bezoek
De onfortuinlijke piloot heeft intussen bezoek gekregen van zijn vrouw Anna Rafaela Bassi, momenteel vijf maanden zwanger. De Braziliaanse zag haar man zaterdag vanuit haar woonkamer in São Paulo live op televisie crashen. Ook Luca di Montezemolo, baas bij Ferrari, kwam zich in het ziekenhuis van Boedapest vergewissen van de situatie van Massa.

Zware crash
Massa ging met zijn Ferrari van de baan tijdens de tweede kwalificatiesessie voor de Grote Prijs Formule 1 van Hongarije, de tiende WK-manche. Een veertje van de Brawn van Rubens Barrichello brak af en belandde op de helm van de Braziliaan. Massa, die op dat moment ging rechtdoor in de vierde bocht en knalde met 200 km/u in de bandenmuur. Op de piste waren duidelijke remsporen te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten