donderdag 30 juli 2009

Helft van vrouwen schaamt zich bij aankoop glijmiddel


48 percent van de Belgische vrouwen zich schaamt bij de aankoop van een glijmiddel. Voor drie percent van hen is de drempel zo groot dat zij iemand anders naar de apotheek sturen.

Glijmiddel
De helft van de vrouwen moet eens in haar leven glijmiddel kopen omdat ze kampt met vaginale droogte, vaak gebeurt dit na een bevalling. Ook blijkt uit het onderzoek dat bijna de helft van de vrouwen zich ervoor schaamt een flesje glijmiddel in huis te halen om dit probleem te verhelpen. "Dat is een zeer opmerkelijk resultaat in een maatschappij waar dagelijks uitgebreid gesproken wordt over seks en intimiteit", zegt product manager bij glijmiddelproducent Sensilube Dave Verzantvoort.

Doorzetters
Uit het onderzoek blijkt wel dat bijna alle vrouwen (97 procent), eenmaal zij de beslissing hebben genomen een middel tegen intieme droogte aan te kopen, zij zich niet laten afschrikken. Ze gaan toch dat flesje glijmiddel bij de apotheker halen. "Het onderzoek toont aan dat de taboesfeer omtrent intieme onderwerpen ook in deze moderne tijden overeind blijft. Vrouwen blijven echter niet bij de pakken zitten, ze willen intieme ongemakken verhelpen. Het zijn doorzetters, maar dan wel met blosjes op hun wangen", besluit Dave Verzantvoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten