maandag 20 juli 2009

Voetballertje (12) debuteert op hoogste niveau in Bolivië

Mauricio Baldivieso heeft zijn debuut in de Boliviaanse eerste klasse gemaakt. Dat is opmerkelijk, want Baldivieso is nog maar twaalf jaar oud.

Zoon van keizer
Mauricio Baldivieso mocht in de 39e minuut invallen in een wedstrijd die zijn club Aurora met 1-0 verloor van FC La Paz. Hij is de zoon van Julio Cesar Baldivieso, bijgenaamd 'El Emperador' (de keizer), één van de grootste spelers in de geschiedenis van het Boliviaanse voetbal en de huidige trainer van Aurora.

Fiere vader
Het jonge talent stond nog maar vijf minuten op het terrein toen hij van tegenstander Henry Alaca een zware tackle langs achter op de rechterenkel te verwerken kreeg. Nadat hij langs de kant verzorgd was, kon hij onder luid applaus van de supporters weer het veld op. "Ik ben erg fier. Mauricio heeft veel talent", reageerde vader-trainer Julio Cesar. "Alaca is een crimineel en de scheidsrechter is nog erger." Die scheidsrechter had de fout van Alaca onbestraft gelaten. Desondanks zou La Paz de wedstrijd na twee rode kaarten met negen beëindigen.