donderdag 30 juli 2009

Meisje (15) pleegt zelfmoord na online pestcampagne


In het Britse Macclesfield heeft een meisje in januari zelfmoord gepleegd nadat ze via netwerksite Bebo zwaar werd gepest door klasgenoten. Dat blijkt uit een hoorzitting over het incident, meldt de Daily Mail. De 15-jarige Megan Gillian nam een overdosis van de pijnstillers die dienden om haar menstruatiepijn te verzachten.

School
De tiener was blijkbaar zo overstuur door de kwetsende opmerkingen die ze steeds te horen kreeg, dat ze weigerde nog naar school te gaan. De school had Megan zelfs uit haar normale klas gehaald vanwege de pesterijen, en haar in een groep probleemleerlingen gestopt. "Het systeem heeft gefaald," zegt haar moeder Margaret, die samen met haar man Mark het dode meisje 's ochtends aantrof in bed.

"Ik zie je graag'
Een vriendin van het meisje had de avond voor het overlijden nog een conversatie met haar over de pijnstillers. "Megan huilde normaal niet, maar ze zei dat ze pijnstillers had genomen", verklaarde de vriendin. "Ze wist niet hoeveel. Megan zei dat ze zich ziek voelde, en later kreeg ik nog een sms'je waarin stond: 'ik zie je graag, vergeet dat nooit'."

Pesten
Andere vrienden van Megan wisten van de kwetsende opmerkingen, die blijkbaar gingen over de kleren en het uiterlijk van het meisje. Er is echter geen duidelijk bewijs dat er iets ongewoon kwaadaardig is gezegd, blijkt nu uit het onderzoek. Het lijkt erop dat een woordenwisseling op school in de dagen en weken daarna is blijven hangen, luidt het. "Het is mogelijk dat die bewuste dag nog iets gebeurd is waardoor Megan heel erg van slag was," zeggen de onderzoekers.

Pijnlijke blunder
In maart, twee maanden na de zelfmoord van het meisje, stuurde de school per ongeluk nog een brief naar de ouders. Daarin waarschuwde de onderdirecteur dat Megan het schoolbal niet zou mogen bijwonen, als ze niet vaker naar school kwam. "Leerlingen moeten minstens 92 procent van de lessen bijwonen, en Megan zit momenteel op 60,4 procent," luidde het. De school bood verontschuldigingen aan, en wijt de blunder aan een computerfout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten