maandag 27 juli 2009

Man rijdt peperdure Porsche van zijn vrouw in zee


"Sorry schat, maar ik heb jouw Porsche in zee gereden". Zo klonk het onheilspellende telefoontje van een Nieuw-Zeelander naar zijn vrouw. Dean Owens parkeerde de zilvergrijze Porsche Boxster van zijn echtgenote in het water van de haven in Wellington. De Nieuw-Zeelander had de controle over het stuur van de sportwagen verloren. Gelukkig kon hij nog uit de auto kruipen en bracht een agente redding.

Knoeien met matje en pedalen
De Porsche belandde drie meter lager in het water van de haven. De sportwagen bleeft nog even drijven. Lang genoeg voor Owens om zich uit de voeten te maken. Daarna zonk het blitse karretje naar de bodem. "De koplampen bleven branden, je kon de wagen op de bodem zien liggen", vertelt de onfortuinlijke. Hij geraakte in de problemen door zijn schoenen. De Kiwi was met zware werkschoenen in de sportwagen gestapt en ging aan het knoeien met het voetmatje. Ook de smalle pedalen waren veel te klein voor de grote schoenen en zo verloor hij de controle over de wagen. "Ik heb echt geluk had. Er waren zware golven en ze sloegen over mijn hoofd."

"Geluk gehad"
De rots bracht redding en gelukkig voor hem was er ook nog de agente. Ik kon even op adem komen op de rots. Aan de waterkant zag ik een bestelwagen." In het voertuig zat een agente en zij had de brandende lichten van de Porsche opgemerkt. Ze hielp de chauffeur uit het water en verwittigde haar collega's. Owens was dolgelukkig met de onverwachte hulp. "De politie was heel behulpzaam. Ze hebben me hun jassen gegeven om op temperatuur te komen." Net voor hij met de ambulance afgevoerd werd, moest hij nog een alcoholtest ondergaan maar die bleek negatief. Na een grondige controle mocht hij het ziekenhuis verlaten. "Meneer Owens heeft heel veel geluk gehad. Het ongeval gebeurde op een verlaten plek en het is een wonder dat hij daar opgemerkt werd", besluit agent Wade Jennings van de politie in Wellington. Of hij na de confrontatie met zijn vrouw ook nog heelhuids thuis geraakt is, weet de krant The Dominion Post niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten