dinsdag 28 juli 2009

Ex-terrorist daagt Brüno voor de rechter


Sacha Baron Cohen, de man achter het verwijfde typetje Brüno, is bedreigd door de terroristische organisatie die hij in zijn satirische prent belachelijk maakte. "We zijn diep geschokt over de manier waarop we in de film geportretteerd worden", staat te lezen in een persbericht van de Al-Aqsa Martelarenbrigade. "We zijn het slachtoffer van een samenzwering en daarom hebben we het recht om tegen deze man te reageren op de manier die ons het beste zint", aldus de organisatie die verantwoordelijk is voor tientallen zelfmoordaanslagen.

In de film probeert Brüno zijn gesprekspartner Ayman Abu Aita, de zogezegde leider van Al-Aqsa, ervan te overtuigen dat hij ontvoerd wil worden. "Ik wil beroemd worden door een kidnapping. Dat wil ik laten gebeuren door de beste professionals in het wereldje, jullie dus. Al-qaida is zo passé."

Abu Aita spant intussen een rechtszaak tegen Cohen aan. "Ik heb niets meer te maken met Al-Aqsa", aldus de man aan persagentschap AFP. "Het is allemaal één grote leugen. We zijn bedrogen, de man verklaarde aan ons dat hij een journalist was. We hadden verwacht dat hij vragen zou stellen over de Palestijnse kwestie." Ook toen 'Borat' uitkwam, kreeg Cohen al doodsbedreigingen vanuit Amerika en Kazachstan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten