zaterdag 17 oktober 2009

Te snel klaarkomen: 4 tips om vroegtijdige ejaculatie te voorkomen


Hoewel een vroegtijdige ejaculatie één van de meest voorkomende seksuele problemen bij een man is, betekent het nog niet dat het makkelijk is om over te praten. Gelukkig is te snel klaarkomen goed te verhelpen. Van alle mannen die bereid zijn om er tijd en moeite in te steken, zal 80 tot 90% de klachten van een vroegtijdige ejaculatie zien afnemen.

Te snel klaarkomen tip 1: Oefenen, oefenen en nog eens oefenen
Je eigen lichaam leren kennen is de eerste stap om het langer vol te houden. Wees comfortabel met je eigen lichaam met al zijn sensaties en prikkelingen die kunnen leiden tot een orgasme. Dit zorgt er voor dat je beter weet wanneer je klaar gaat komen, zodat je nog iets kunt doen om het te voorkomen.

De “stop en start” methode werkt heel goed om een vroegtijdige ejaculatie te voorkomen: Je brengt jezelf dicht bij een orgasme, zonder daadwerkelijk klaar te komen. Doe vervolgens niets – raak ook je penis niet aan – en ga weer verder zodra het gevoel weer is afgenomen. Herhaal dit een aantal keer. Natuurlijk kun je dit ook doen met je partner.

Te snel klaarkomen tip 2: Ademhaling
Veel mensen weten het niet, maar met de juiste ademhaling kun je een orgasme – en dus ook een vroegtijdige ejaculatie – controleren. Dit werkt omdat je met een paar diepe zuchten je lichaam tot rust kunt brengen. Oefen regelmatig met ademhaling om het verschil te voelen. Aangezien deze techniek voor ieder lichaam anders is, moet je het zelf proberen en is het lastig om een generieke methode te formuleren.

Te snel klaarkomen tip 3: Communicatie
Communicatie is een andere sleutel tot langdurige seks. Laat je partner weten wanneer je bijna klaarkomt. Gebruik eventueel duidelijke verbale termen als ’start’, ’stop’, ‘meer’ etc. aangezien non-verbale signalen makkelijk verkeerd opgevat kunnen worden.

Te snel klaarkomen tip 4: Gebruik speciale crème
Er zijn speciale cremes op de markt die er voor zorgen dat je eikel minder gevoelig is. Hierdoor zul je minder snel klaarkomen. Een goed voorbeeld van zo’n crème is Emla crème.

Te snel klaarkomen tip 5: Train je bekken spieren
Je bekken spieren gebruik je onder andere om plassen te controleren. Als je deze spieren goed traint, dan kun je klaarkomen, maar gewoon doorgaan met seks. Deze techniek wordt ook gebruikt bij Tantra: Als je klaarkomt dan span je de bekkenspieren zo hard mogelijk (alsof je wilt stoppen met plassen). Hou je lang genoeg vol – meestal een seconde of 10 – dan blijf je stijf en kun je doorgaan met seks. Door dit regelmatig te doen train je jouw bekken spieren en kun je meerdere keren achter elkaar klaarkomen

1 opmerking: