donderdag 22 oktober 2009

Steeds meer vrouwen surfen naar sekssites


Steeds meer Zweedse vrouwen surfen naar websites met seksueel getinte inhoud. Uit onderzoek van het World Internet Institute in Zweden blijkt dat één surfer op vijf online op zoek gaat naar seks.

Steeds meer sekssurfers
"Het is weinig verbazingwekkend dat steeds meer surfers op zoek gaan naar seks. Seks is een belangrijk item in onze maatschappij en via het internet worden ook meer services op vlak van seks aangeboden", zegt Janne Elvelid van het World Internet Institute. Sinds 2003 is het percentage van 'sekssurfers' in Zweden verzesvoudigd. Zelf geven ze het amper toe. Maar vier procent van de Zweedse surfers zegt regelmatig naar een seksueel getinte website te surfen. Het vaakst surfen jonge mannen onder 25 naar sekssites. Zij maken eenderde uit van het totaal die dat doet. Maar ze zijn niet alleen.

Steeds meer vrouwen
Uit het onderzoek blijkt ook dat steeds meer vrouwen online op zoek gaan naar seks. "We merken ook dat het internetgebruik steeds minder verschillen vertoont tussen de beide seksen", aldus Elvelid. En toch, uit vergelijkingen met internationale studies blijkt dan weer dat Zweden minder vaak naar opwindende sites surfen dan internetgebruikers in andere landen. Uit cijfers van het World Internet Institute van 2007 blijkt dat amper 11 procent van de Zweden seksueel getinte websites bezocht, het was toen het laagste cijfer van alle landen uit de vergelijkende studie. In het Verenigd Koninkrijk bedroeg dat cijfer toen 14 procent en in de VS 29 procent. Topland was toen Tsjechië waar veertig procent van de surfers bleef hangen op sekssites.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten