zondag 18 oktober 2009

Auto boort zich door dak van slapend gezin na bizarre crash


In Sydney is een gezin maar nipt aan een gewisse dood ontsnapt na een wel heel bizarre crash. Een auto boorde zich zowaar door het dak van hun huis met één verdieping. Het dak was half vernield, maar de ouders en hun dochtertje van drie maanden overleefden het merkwaardige ongeval. De twee inzittenden moesten door de brandweer uit het wrak bevrijd worden en werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Hoop aarde
Hoe komt een auto in godsnaam op een dak terecht? Blijkbaar was het voertuig betrokken in een 'street race'. Die liep helemaal fout toen één van de -wellicht straalbezopen- bestuurders compleet de controle over het stuur verloor en aan onwaarschijnlijke crashtocht begon. Eerst raakte de auto een betonnen vangrail, dan achtereenvolgens verkeerslichten en een verlichtingspaal. Met nog altijd hoge snelheid reed de wagen op een hoop aarde die langs de weg lag en daardoor werd hij in de lucht gekatapulteerd. De auto vloog over een houten omheining, verpulverde de takken van een boom, ging over de kop om uiteindelijk te landen op het dak van de onfortuinlijke familie Arnold, die wel heel plots uit hun slaap werd gewekt.

Doodsbang
In paniek renden Peter en Kay Arnold met hun baby Zoe de straat op. Pas daar stelden ze vast wat er gebeurd was: ze zagen het autowrak op hun dak liggen. Gelukkig had de auto zich niet door hun slaapkamer geboord. "We waren doodsbang, maar zijn toch vooral blij dat we het kunnen navertellen", zegt Peter Arnold. Politie-inspecteur Adrian Grench kon zijn ogen ook niet geloven. "Ik heb al enkele heel erge ongevallen gezien, maar dit is echt wel een heel apart en bizar exemplaar. Aangezien de crash 90m voor het huis begon en eindigde op het dak, kan het niet anders dan dat zwaar overdreven snelheid aan de basis ligt van het ongeval."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten