vrijdag 16 oktober 2009

Kleutermeisje van 2 beschuldigd van vandalisme


Een meisje van amper twee werd in Groot-Brittannië beschuldigd van vandalisme. De kleuter zou met een stok een kras gemaakt hebben op een wagen van de buren. De eigenaar van de auto diende klacht in en na onderzoek kwam de politie bij het meisje uit. De politie van Wiltshire verklaart dat ze het kind wel moest ondervragen. "Er was een klacht ingediend, het was dus onze taak om haar te ondervragen", luidt het.

Meisje gebruikt in burenruzie
Maar het meisje kan niet vervolgd worden omwille van haar jeugdige leeftijd. Volgens een woordvoerder is een burenruzie de oorzaak van het incident. De ouders van het meisje leven al een tijdje in onmin met de buren en het was net de wagen van de buurman die beschadigd werd. De politie sprak wel een hartig woordje met haar ouders. "In de straat waar het meisje woont, leven een aantal families op gespannen voet met elkaar. We hebben ze de raad gegeven om de strijdbijl te begraven . Als er problemen zijn, bel dan de politie maar regel het niet op een eigen manier en betrek er geen kinderen bij", geeft de politiewoordvoerder nog als raad. "Het was in dit geval een goede zaak om de politie te bellen. We hebben met de daders en het slachtoffer gepraat en het slachtoffer kon zich vinden in ons optreden. Eigenlijk ging het om twee keer niks."

"Te gek voor woorden"
Een kinderrechtenvereniging pikt het niet dat het kind behandeld werd als een verdachte. "Het kan toch niet dat een kind van twee een verdachte is", zegt Michelle Elliott van Kindscape. "Dit is gewoon waanzinnig, dit is te gek voor woorden." De politiewoordvoerder is duidelijk. "De regels zijn duidelijk. Elke klacht moet onderzocht worden en dan maakt het niet uit wie er precies beschuldigd wordt maar als de beschuldigde te jong is om vervolgd te worden, dan kan hij of zij ook niet gearresteerd worden. Pas vanaf de leeftijd van tien kunnen we iemand oppakken."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten