zaterdag 31 oktober 2009

Mannen lezen graag op wc, vrouwen liever in bad


De Vlaming leest graag op de wc of in het bad. Dat blijkt uit de nieuwe Boekbarometer van boeken- en multimediaspecialist ECI België die zaterdag op de Boekenbeurs in Antwerpen voorgesteld is. 82,8 procent van de Vlamingen leest wel eens op de wc en 56,5 procent in bad, zo wordt duidelijk uit de enquête die in samenwerking met badkamerspecialist Van Marcke bij 4.031 respondenten werd gevoerd.

De helft (50,3 pct) van de mannelijke respondenten leest minstens 1 keer per dag op de wc tegenover 33,1 pct van de vrouwen. Vrouwen lezen daarentegen weer beduidend liever in bad. Ruim een derde (34,4 pct) van de vrouwen leest wekelijks in bad tegenover 23,8 pct van de mannen. De meeste mannen vinden lezen in bad maar niets. Bijna 70 pct van de mannen leest zelden of nooit in bad.

Laxerende werking
Vrouwen nemen vlugger een boek mee naar één van de rustige plekjes. Heel wat mannen nemen dan weer de krant mee op toilet.
Mannen lezen vooral op toilet "om de tijd te doden" en beschouwen het lezen op het toilet als "rustgevend met een laxerende werking". Veel mannen vinden het lezen op de wc duidelijk ontspannend, in tegenstelling tot vrouwen die beter kunnen ontspannen in bad.

Vrouwen lezen op de wc vooral om twee dingen tegelijk te doen en tijdsbesteding te optimaliseren. "Eventjes alleen zijn" is bij zowel de mannen als vrouwen één van de meest aangegeven beweegredenen om te lezen op de wc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten