woensdag 21 oktober 2009

Toekomstige vrouw wordt kleiner, dikker en vruchtbaarder


De vrouw van de toekomst wordt twee centimeter kleiner, 1 kilo zwaarder en vruchtbaarder. Als we de theorie van bioloog Stephan Stearns mogen geloven, is dat te wijten aan de natuurlijke evolutie van de mens. Kleinere, volslanke dames baren momenteel meer kinderen en geven die eigenschappen door.

Natuurlijke evolutie
De fysieke overleving in onze maatschappij is vandaag de dag niet meer nodig. De grootsten hebben niet langer een stapje voor, enkel de natuurlijke evolutie van de mens telt en dat zullen we gezien hebben in ons voortplantingsgedrag.

Onderzoek
De Amerikaanse bioloog deed een studie met de gegevens van 14.000 inwoners uit Massachusetts. Hij onderzocht het verband tussen de fysieke kenmerken van meer dan tweeduizend vrouwen na de menopauze en het aantal kinderen dat ze hadden gebaard. Kleine en iets zwaardere dames met lage cholesterol kregen opvallend meer kinderen en gaven hun fysieke eigenschappen door. Die dochters kregen dan ook meer kinderen. Zet deze trend zich door, zijn binnen tien generaties, de vrouwen gemiddeld twee centimeter kleiner, 1 kilo zwaarder en een pak vruchtbaarder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten