zaterdag 31 oktober 2009

1 man op 3 heeft schrik van seks door veeleisende partner


Een man op drie heeft te veel schrik om seks te hebben omdat hun partners zo veeleisend zijn. Dat blijkt uit recent onderzoek in Groot-Brittannië.

Enorme druk
Vrouwen verwachten van hun man om tedere minnaars te zijn. 'Erop en eraf' is niet meer gangbaar zoals dertig jaar geleden. Volgens sommigen zijn de vrouwenbladen, films en tv-series de oorzaak. Vrouwen van deze generatie krijgen te horen dat hun man moet sporten, een gespierd lichaam hebben en hen meerdere orgasmen per dag bezorgen. Dit veroorzaakt een enorme druk op mannen, omdat ze aan deze hoge verwachtingen willen voldoen, aldus experts. Deze bladen geven de illusie dat iedereen schitterende seks heeft en hierdoor gaan vrouwen dat ook willen. Ze gaan er door denken dat elke vrijpartij tot een spetterend orgasme moet leiden. Veel mannen maken zich dus voortdurend zorgen of hun partner wel seksueel bevredigd is.

Geen zin meer
Als een man aan deze dingen denkt als tijdens het voorspel dan heeft hij plots geen zin meer. Seks moet vooral spontaan zijn, als je er te veel bij nadenkt, dan verdwijnt de passie. Bij mannen draait seks allemaal rond zelfvertrouwen, als dat verdwijnt, kunnen ze niet presteren.

Erover praten?
Het is ook niet iets waar ze met hun vrienden over praten. Als ze op café zouden opbiechten dat ze onzeker zijn dat hun partner wel tevreden over hun seksleven, is de kans groot dat ze uitgelachen worden. VMannen zijn ook minder goed dan vrouwen in het afwijzen van seks, omdat het vaak nieuw voor hen is. Van vrouwen wordt dit haast verwacht, omdat ze van nature een lager libido hebben. Door nee te zeggen voelen ze zich minder mannelijk en vrezen ze dat dit hun partner overstuur maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten