woensdag 14 oktober 2009

Luchtballon ontploft: vier Nederlandse toeristen dood


Vier Nederlandse toeristen zijn bij de Zuid-Chinese stad Yangshuo omgekomen door een ongeluk. Het gaat om twee koppels van in de vijftig. De vijfde Nederlander die bij het ongeval betrokken was en licht gewond raakte, is een oudere man. Ook de twee bestuurders van de ballon zijn door het ongeval licht gewond geraakt.

De heteluchtballon waarin ze zaten, explodeerde kort na het opstijgen en stortte neer.

De politie heeft op dit moment twee theorieën over het ongeval. Eén theorie is dat de luchtballon op tweehonderd meter hoogte is ontploft omdat de gasleiding niet goed zou zijn aangesloten. Een andere versie van het verhaal stelt dat de ballon is ontploft nadat hij uit zichzelf weer opsteeg toen de twee bestuurders op de grond uit de mand waren geklommen.

Drie overlevenden
De slachtoffers zijn drie mannen en een vrouw. In totaal zeven mensen zaten in de mand, vijf Nederlanders en de beide ballonbestuurders.

De drie overlevenden zijn naar een ziekenhuis in de buurt gebracht. Hoe ernstig hun verwondingen zijn, is nog onbekend. Over de identiteit van de slachtoffers kan het ministerie nog niets zeggen.

De meeste maatschappijen die ballonvaarten aanbieden aan toeristen in Yangshuo, vlogen al een aantal dagen niet vanwege het slechte weer. Dat meldt een Nederlandse hoteleigenaar in de stad die contact onderhoudt met de lokale politie.

Populaire plaats
Het stadje Yangshuo in de regio Guangxi is bekend onder backpackers. Toeristen kunnen er onder meer bergbeklimmen, fietstochten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten