zondag 6 september 2009

De tofste tv-personages mét overgewicht


Overgewicht is de realiteit: veel mensen kampen ermee, en voor nog meer is het een dagelijkse strijd om de kilo's er af te krijgen of er af te houden. Geen wonder dan tal van reality-reeksen er op focussen. Maar in tv-series of films zijn personen met overgewicht eerder een uitzondering en krijgen ze niet vaak een belangrijke rol toebedeeld. We zetten de tofste personages op een rijtje.

1) Hugo 'Hurley' Reyes (Lost)
Jorge Garcia speelt Hugo Reyes, een van de ongelukkige schipbreukelingen. Fans hoeven niet te wanhopen: in het volgende seizoen ziet het er heel wat beter uit voor hem.

2) Sookie St. James (Gilmore Girls)
Sookie was de uitstekende kokkin van de Inn in Gilmore Girls. Ze was de beste vriendin en zakenpartner van hoofdpersonage Lorelai. Ze stond bekend om haar eeuwig veranderende menu's en haar veranderende smaak als ze zwanger werd. Ze zorgde altijd voor een vrolijke noot en kreeg zelfs een deftige verhaallijn.

3) Randy Hickey (My name is Earl)
De schattige Randy (Ethan Suplee) is een goedmenende, goedgelovige dwaas die zich door 'Earl' (Jason Lee) overal in laat luizen.

4) Roseanne and Dan (Roseanne)
Roseanne en Dan waren ooit het ultieme voorbeeld van het gemiddelde Amerikaanse koppel en werden door alle Amerikanen aan de borst gedrukt. De serie eindigde met een hartaanval voor Dan, en eigenlijk is het een wonder dat de vele Amerikaanse fans niet massaal aan het diëten zijn geslagen.

5) Tony Soprano (The Sopranos)
De slimme maffiabaas die gewetensproblemen heeft en prozac moet slikken: wie houdt er niet van Tony Soprano?

6) Newman (Seinfeld)
Wayne Knight bouwde zijn carrière op hatelijke personages, en dat was in Seinfeld niet anders.

7) Norm Peterson (Cheers)
Iedereen in Cheers was dol op Norm, en telkens hij de bar binnenstapte werd hij dan ook warm verwelkomd.

In films is de oogst al niet veel beter, en zijn het daar vooral bepaalde acteurs die bepalen of er iemand met overgewicht in een film voorkomt. Enkel de musical Hairspray heeft de facto een meisje met overgewicht in de hoofdrol. Acteurs als Jack Black (School of Rock) en Seth Rogan (Knocked Up, Zach and Miri make a porn) zijn regelmatig in films te zien, al lijken ze wel altijd hetzelfde soort rol te spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten