vrijdag 18 september 2009

Toerist ramt banjo in keel van Nieuw-Zeelandse homo


Een Hongaarse toerist is in Nieuw-Zeeland veroordeeld tot twaalf jaar cel omdat hij op gruwelijke wijze een homo heeft vermoord. De dader ramde de arm van een banjo door de strot van zijn slachtoffer nadat die ongewenste seksuele avances had gemaakt. Dat meldt The New Zealand Herald.

Paar glazen
De feiten deden zich voor op 7 december 2007. De Hongaarse vakantieganger Ferdinand Ambach had in een bar nabij Auckland de 69-jarige Ron Brown ontmoet. Ze dronken een paar glazen en trokken naar de flat van Brown in Onehunga.

Hevige ruzie
Daar is een hoogoplopende ruzie ontstaan. Naar verluidt zou Ron Brown seksuele avances hebben gemaakt en zou hij Ambach gestreeld hebben op de dij en aan zijn kruis. De Hongaar liet zich dit niet welgevallen. Hij sloeg een banjo aan flarden op het hoofd van Brown en ramde de arm van het instrument in de keel van zijn slachtoffer. Drie dagen later bezweek Ron Brown in het hospitaal aan de gevolgen van zijn verwondingen.

Ferdinand Ambach werd nu veroordeeld tot twaalf jaar cel wegens moord. Hij zal zijn straf in Hongarije moeten uitzitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten