zondag 13 september 2009

Grotere borsten en een slanker lichaam in één operatie


Vrouwen die niet tevreden zijn over de omvang van hun borsten kunnen voortaan een 'natuurlijke' vergroting krijgen, die ook nog eens zorgt dat ongewenst vet op andere plaatsen van het lichaam verdwijnt, want dat wordt gebruikt om de borsten te vergroten, zo schrijft de Sunday Times.

Natuurlijke weg
De jongste jaren behoort borstvergroting tot een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen. Doorgaans gebeurt dat met behulp van synthetische implantaten, maar nu is er een methode ontwikkeld om dit langs 'natuurlijke weg' te doen. Dat klinkt al positief, maar het wordt nog beter. Want om de borsten te vergroten, wordt vet gebruikt dat wordt verwijderd op heupen of dijen. Met andere woorden: groter én slanker waar gewenst en dat tijdens één en dezelfde ingreep.

Opwindendste doorbraak
De nieuwe methode wordt momenteel in klinieken in de VS en Engeland uitgetest maar de voorzitter van een groep bij de tests betrokken Britse klinieken, Mel Bragham, spreekt al van 'de opwindendste doorbraak in cosmetische en reconstructieve chirurgie die ik de voorbije twintig jaar heb meegemaakt. Het komt namelijk neer op twee procedures in één: het wegnemen van ongewenst vet op één of meer plaatsen in het lichaam en dat vet dan overbrengen naar de borsten.'

Blijven in positie
Voor mensen die tevreden zijn met hun lichaam, behalve met de borsten, of voor mensen met weinig lichaamsvet zal de huidige implantatenmethode nog altijd mogelijk blijven, zo stelt Bragham. Maar voor alle anderen bevat de nieuwe methode alleen maar voordelen, aldus de artsen. Zo kunnen de problemen die soms voorkomen na een behandeling met implantaten, omdat die hard kunnen worden, zich met de natuurlijke aanpak niet voordoen. Ook geven de proeven aan dat het vet in de borsten in positie blijft, zodat de ingreep duurzam effect heeft. En Zdenek Prtos, een van de chirugen die de tests uitvoert, wijst erop dat de borsten op deze manier niet alleen groter worden, maar ook natuurlijker van vorm zijn en aanvoelen.

8.000 euro
Geen wonder dat zich al enkele duizenden vrouwen hebben ingeschreven voor wanneer de operatie in Engeland volgend jaar beschikbaar wordt - met een prijskaartje van ruim 8.000 euro en weliswaar beperkt tot een vergroting met drie cupmaten.

Er is nog meer nieuws van het borstenfront: Britse artsen onderzoeken momenteel de mogelijkheid om borsten te doen groeien met behulp van stamcellen die worden gehaald uit het vet van de vrouw. Proeven hiermee beginnen binnenkort in het Londens Borstinstituut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten