maandag 28 september 2009

Tien regels voor een one-night stand


One-night stands zijn steeds vaker een onderdeel van iemands seksueel leven. Omdat je single bent en niet op zoek naar een relatie, maar wel seksuele bevrediging zoekt bijvoorbeeld. Voor velen lijkt het idee ook maar niets: zij willen seks binnen het kader van een liefdesrelaties. Anderen hebben er minder of geen problemen mee. Hoe het ook zij, ook bij een one-night stand horen zekere regels die het vlotte verloop ervan moeten vrijwaren.

1) Off limits
Doe het niet met iemand die je nog vaak zal tegenkomen, want dat zorgt voor vreemde en soms gênante situaties zoals vrienden van broers of zussen, buren of broers en zussen van vrienden. Tenzij het de bedoeling is om een seksrelatie te starten met deze persoon, en dan nog.

2) Stop op tijd
Als je ook maar het vermoeden hebt dat je partner-voor-een-nacht toch iets meer wil dan enkel seks (die nacht), dan moet je van je hart een steen maken en het hele gebeuren afblazen. Zo niet, creëer je meer problemen voor jezelf in de toekomst. Je moet van elkaar op voorhand zeker weten dat hij/zij hetzelfde verwacht als jij.

3) Benadruk het niet
Ook al zijn jullie alletwee zeker van jullie voornemen om het bij één nacht te houden, daarom moet je het nog niet in de ander zijn gezicht wrijven. Bijvoorbeeld: 'we zijn klaar, kan je gaan' of 'gewoon om zeker te weten: ik mag nu voortgaan hé'.

4) Hou je emoties ver weg
Hou de emoties oppervlakkig. Deel geen lange verhalen over je moeder, je zus of je ex ¿ en je moet het van hem/haar ook niet pikken. Dit is eenmalig, hou het dan ook licht en vrolijk.

5) Veilige seks
Veilige seks is altijd en overal nodig, tenzij jullie alle twee getest zijn en een monogame relatie hebben. Dring aan op een condoom, en neem er altijd zelf mee. Vertrouw daarvoor niet op een sekspartner die je niet kent!

6) Blijf waakzaam
Een condoom beschermt je niet tegen alles. Blijf dus zeker waakzaam voor lichamelijke signalen die je waarschuwen dat er iets aan de hand is. Aarzel niet om naar een dokter te stappen en om je te laten behandelen.

7) Laat je gaan
Omdat je deze persoon hoogstwaarschijnlijk nooit meer zal zien (of spreken of voelen), kan je ook die fantasie in werkelijkheid omzetten. Het geeft je de kans een beetje kinkier of sexier te zijn dan wat je normaal zou doen. Ga ervoor, maar neem wel zekere veiligheidsregels in acht. Let op met bondagespelletjes met iemand die je niet kent.

8) Eén kans
Dit is een eenmalige gelegenheid: wees dus niet te lief en gééf niet alleen maar vraag ook, en zeker voldoende!

9) Slapen
Een dilemma: blijven slapen of laten blijven slapen of niet? Zeker na middernacht op een weekdag is een nachtje blijven slapen (en een kop koffie 's ochtends) maar zo beleefd. Tenzij je het idee echt niet kan verdragen. Maak het je partner dan zeker voor de seksuele gebeurtenissen duidelijk.

10) Contact
Als je de persoon nooit meer wil terug zien, lieg dan niet dat je zal bellen. Zeg gewoon waar het op staat, en bedank (liefst gemeend) voor een toffe avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten