woensdag 30 september 2009

Flirten met mooie vrouwen goed voor gezondheid mannen


Flirten met een aantrekkelijke vrouw geeft mannen een goed gevoel. Wetenschappers ontdekten dat dit de productie van hormonen stimuleert die hen gezonder maken.

Cortisol en testosteron
De onderzoekers bestudeerden 149 mannelijke studenten tussen 18 en 24 jaar toen ze praatten een man of een jonge vrouw. Na een korte sessie van vijf minuten beoordeelden ze de aantrekkelijkheid van de vrouwen met een score tussen één en zeven. Ze kregen gemiddeld een 5,38, het waren dus knappe dames. Vervolgens werd een speekselstaal afgenomen. Daaruit bleek dat het testosteronniveau van de mannen met 14 procent en cortisolniveau met 48 procent steeg. Deze twee hormonen zijn verantwoordelijk voor de alertheid en het welzijn bij mannen. Als ze dezelfde tijd met geslachtsgenoten doorbrachten daalden de hormonen tussen de twee en zeven procent. Onderzoek bij dieren bevestigde deze resultaten.

Concurrentie
Testosteron is een hormoon verantwoordelijk voor het mannelijke libido, maar heeft ook een positieve invloed op de gezondheid en welzijn. Het geeft eveneens energie. Cortisol is verantwoordelijk voor alertheid en kalmeert de zenuwen. Samen geven ze een levendig gevoel. Professor Leslie Knapp zegt dat dit een gevolg van de evolutie is, het maakt de seksuele oncurrentie tussen mannen sterker. "Het heeft allemaal met seks te maken. Testosteron verbetert de seksuele prestaties, terwijl cortisol energie geeft en je helpt om te gaan met stress." Uit onderzoek bleek eerder al dat mannen met een langdurige relatie minder testosteron in hun bloed hebben dan vrijgezellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten