vrijdag 4 september 2009

Dikke billen zijn gezond


Vrouwen met slanke bovenbenen lopen meer risico op hartziekten dan degenen met dikke billen. Graatmagere catwalkmodellen hebben zelfs dubbel zoveel risico om vroeger te sterven volgens de onderzoekers.

60 cm
Bijna 3.000 mensen tussen 35 en 65 jaar namen deel aan de Deense studie. Hun gezondheid en dijomtrek werden 10 jaar gevolgd om hun risico op hartaanvallen te meten. Daaruit bleek dat de gezondste en nog levende mensen de dikste dijen hadden. Vrouwen en mannen met billen dunner dan 60 cm meer hebben om meer kans hart- en vaatziekten te ontwikkelen dan anderen. Verder blijkt uit dat de studie er geen extra voordeel bestaat om dikkere billen dan 60 cm te hebben.

Spieren
Professor Berit Heitmann zegt dat de resultaten van dit onderzoek huisartsen helpen om in te schatten wie meer risico loopt op hartziekten. Vrouwen met erg dunne dijen, als catwalkmodellen lopen volgens haar dubbel zoveel risico op hartziekten en een vroege dood dan dikkere leeftijdsgenoten. Professor Heitman: "De oorzaak is dat dijen voornamelijk bestaan uit spieren die een positieve invloed hebben op het controleren van insuline en ontstekingen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten