dinsdag 22 september 2009

Moordenaar (18) opgepakt die dochtertje en bejaarde vrouw wurgde op dagje vrij


De 18-jarige dader van de dubbele moord in een appartement in Sint-Lambrechts-Woluwe is opgepakt in het Leopoldpark in Oostende. Hij had net voor het eerst een dagje vrijaf uit een gesloten instelling om zijn kind te bezoeken. Hij wurgde zijn dochtertje van 18 maanden en haar overgrootmoeder van 76 jaar. Vervolgens probeerde hij ook zijn vriendin te vermoorden. De moeder van het kind is zwaargewond en in shock overgebracht naar het ziekenhuis.

Eerste keer alleen vrij
De dader was na de moord zondag op de vlucht geslagen, maar is nu dus opgepakt in Oostende. Eerder was hij al gesignaleerd in De Panne. De Afrikaan zat vast in de gesloten instelling voor zijn aandeel in de roofmoord op de bekende pianist Benjamin Rawitz. Hij had al enkele keren onder begeleiding een dagje vrij gehad, maar nu was hij voor het eerst alleen even vrij uit de gesloten instelling wegens goed gedrag. Een grote inschattingsfout blijkt nu. Hij pleegde de dubbele moord uit jaloezie.

Vriendin maakte einde aan relatie
De bejaarde vrouw, Marcella Hendrickx woonde op een appartement in een rustige woonwijk. Haar kleindochter woonde bij haar in met dochtertje Anaïs. Grootvader Xavier was er niet wegens een opname in het ziekenhuis. De dader zou eerst zijn 17-jarige vriendin Céline aangevallen hebben toen ze een einde gemaakt had aan hun relatie. De jongeman ging daarna op zoek naar hun dochtertje, Anaïs (1,5). Hij wurgde haar net als de overgrootmoeder van de baby, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

'Black Wolves'
De jongeman had een dagje vrijaf gekregen uit een jeugdinstelling in Kasteelbrakel omdat hij als vader zijn kindje op gepaste tijden mocht zien. In 2006 vermoordde hij samen met een leeftijdsgenoot de bekende pianist Benjamin Rawitz. De zwarte Afrikaan was toen lid van de beruchte Brussel bende 'Black Wolves'. Voor die feiten werd hij in maart 2008 opgepakt. Het gerecht plaatste hem in een Overheidsinstelling voor jeugdbescherming omdat hij op het moment van de feiten nog minderjarig was. De politie toonde bij een buurtonderzoek een foto van de vermoedelijke dader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten