zondag 6 september 2009

Hacker kraakt websites van ING en Dexia


Een buitenlandse hacker heeft websites van de banken ING en Dexia gekraakt. Dat heeft vtm vanavond in zijn nieuwsuitzending gemeld. De kraak had geen gevolgen voor de klanten omdat er is niets gebeurd met hun bankgegevens of rekeningen. De hacker wil de banken enkel wijzen op gebreken in de beveiliging van hun sites.

Gift Shop
De kraak bij ING dateert van vorige week vrijdag. Een hacker verschafte zich toegang tot de ING Gift Shop en geraakte zo aan klantengegevens. Dit betekent dat er een gebrek aan veiligheid was, erkent ING-woordvoerster Ilse De Muyer. Maar ze wees erop dat de site geen link heeft met bankgegevens. Toch heeft ING een klacht ingediend omdat gegevens gestolen werden. De site is nog altijd onbereikbaar.

Geen link met bankgegevens
Dexia kreeg bezoek van dezelfde hacker. Daar werd een site met koersinformatie gekraakt die door een andere firma beheerd wordt en geen link heeft met de bankgegevens van de klanten.

De hacker is de schrik van internetbeveiligingsfirma's en gaat altijd op dezelfde manier tewerk, zei een beveiligingsspecialist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten