maandag 7 september 2009

Vrijen helpt tegen verveling en hoofdpijn



Dat vrouwen enkel seksen uit liefde en romantische overwegingen, is een fabeltje. Getuige is de Britse rondvraag van Britse psychologen waarbij vrouwen hun argumenten om te seksen dienden boven te halen. Om verveling tegen te gaan, de huiselijke vrede te bewaren of hoofdpijn tegen te gaan: het zijn maar enkele alternatieven voor wilde passie en romantiek.

Aantrekking
Psychologen Cindy Meston en David Buss, auteurs van 'Why Woman Have Sex' , interviewden duizend vrouwen en peilden naar hun redenen om te vrijen. Eerdere studies toonden al aan dat dames de meeste mannen seksueel niet aantrekkelijk vinden, terwijl dat omgekeerd wel het geval is. Mannen met een grote gestalte, een lage stem en een lekker geurtje, hebben echter wel een stapje voor bij de dames.

Redenen
Als lichamelijke aantrekking dan niet meespeelt, wat zijn dan wel de belangrijkste motivaties om het bed in te duiken? Opmerkelijk is dat romantiek en liefde niet altijd bovenaan eindigen.

Lieve vrede
In de meeste gevallen waren de redenen meer praktisch van aard. 84 procent deed het regelmatig voor de lieve vrede en om verzekerd te blijven van een rustig leventje. Anderen gebruiken seks dan weer als middel om manlief huishoudelijke klusjes te laten opknappen of omdat ze vrezen dat hij anders een scheve schaats zou rijden. Eéntje deed het zelfs uit spiritueel oogpunt stellende dat seks 'dichter bij God brengt'. Een andere gaf toe dat ze sekste om verveling tegen te gaan en zo 'iets om handen te hebben'. Nog anderen zien seks als ideale kuur tegen hoofdpijn of stress.

Presentjes
Sympathie lijkt nog een reden om te vrijen. Zo delen een aantal ondervraagden het bed 'omdat ze nu eenmaal te doen hebben met die jongen'. Meestal echter spelen meer egoïstische motieven mee zoals 'financiële of materiële profijten'. Zo gaf 1 op de 10 vrouwelijke studenten toe regelmatig seks te hebben in de hoop presentjes en cadeautjes te krijgen.

Seksuele vaardigheden
Dat liefde niet altijd een grote rol speelt, blijkt ook het feit dat zes op de tien universiteitsstudenten regelmatig met iemand 'slaapt' die niet hun liefje is. Hun redenen zijn divers, gaande van 'het leven is te kort om er niet van te profiteren' tot 'om mijn seksuele vaardigheden te verbeteren'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten