woensdag 30 september 2009

Fotospecial: enorme ravage op Sumatra

Sumatra is getroffen door een nieuwe krachtige aardbeving. De vreselijke beelden van de enorme ravage doen denken aan de ramp (tsunami en aardbeving) van vijf jaar geleden op hetzelfde eiland.


















Kim Kardashian











Jordan maakt altaar voor Peter Andre


Jordan begint nu echt wel door te slaan. Blijkt dat ze in het huis waar ze samen leefden een altaartje heeft gebouwd ter ere van haar ex, Peter Andre. Naar verluidt staat er in de slaapkamer zelfs een standbeeld van Peter. Uiteraard is dit niet naar de zin van haar nieuw lief, kooivechter Alex Reid. Zo'n standbeeld van een ex dat je aanstaart terwijl je de juffrouw die kerel net wil doen vergeten, dat is geen pretje. Jordan vindt dat de kinderen het gezicht van hun vader moeten kunnen zien als ze bij haar zijn. "Het is bizar. Ze zegt dat ze Peter haar, maar overal staan foto's van hem", aldus een insider.

'I Will Always Love You'
Eerder deze week kwam aan het licht dat Jordan nog een wanhopige laatste poging ondernam om Peter terug te winnen met een vertolking van Dolly Partons 'I Will Always Love You'. Eind augustus, twee weken voor de feitelijke scheiding, zong ze dat nummer in op zijn voicemail. Peter was niet echt onder de indruk van haar zangtalent en nam een nieuw telefoonnummer.

Ondergekotst
Alex heeft het dus duidelijk niet onder de markt met zijn nieuwe verovering. Gisteren nog moest hij haar handje vasthouden terwijl ze de ziel uit haar lijf kotste. Jordan was misselijk geworden tijdens een ritje op een rollercoaster tijdens de opnames voor haar tv-show. Wedden dat er al gauw zal gespeculeerd worden dat ze zwanger is?

Zo val je af zonder na te denken


Velen stoppen dingen in hun mond zonder het zelf te beseffen. Een nieuw boek belooft je te helpen afvallen zonder dat je merkt dat je op dieet bent. Het zit hem blijkbaar allemaal in je hoofd.

Verpakkingen
De gemiddelde persoon maakt 200 beslissingen per dag over eten. Elke keer dat we eten zien, maak je hier een beslissing over, maar de meeste ervan kunnen we niet rationeel verklaren. We overeten namelijk niet vanwege honger, maar door familie, vrienden, verpakkingen, porties, namen, aantallen, merken, kleurtjes, vormen en geuren. Het grootste gevaar is dat we dit niet beseffen.

Depressief
Traditionele dieetboeken maken de meeste mensen moedeloos en depressief, door je heel wat dingen te verbieden. Maar professor Brian Wansink deed al duizenden onderzoeken naar redenen waarom mensen eten. In zijn boek probeert hij je te laten werken aan de prikkels die je doen eten, je keuken en je gewoonten te veranderen. Je zal niet tegen volgende week tientallen kilo's verliezen, maar op een rustig tempo krijg je een slanker figuur.

- Door dagelijks een blikje frisdrank te drinken kom je elk jaar 6,5 kilo bij zonder dat je het merkt. Maar dit werkt ook in de omgekeerde richting. Als je slechts enkele calorieën per dag schrapt, kun je al vermageren. Dat betekent door simpelweg de suiker en melk uit je koffie te laten of dat pakje koeken in de kast te laten staan. Je lievelingseten schrap je beter niet, want dat hou je het niet vol. Maar je kunt er wel minder van eten. Neem jezelf bijvoorbeeld voor om 20 procent minder chips te eten. Bij fruit en groenten moet je net 20 procent meer eten. Een andere manier is om meer stil te staan bij wat je eet. Als je zin hebt in iets, maar je hebt geen honger, blijf er dan af.

- Leg steeds wat je eet op een bord. Door dingen direct uit de verpakking te eten, neem je er 14 procent meer van. Doe dit niet alleen bij je hoofdmaaltijd, maar ook bij koekjes, ijs of chips.

- Ook door kleinere borden te kopen, eet je minder. Dit komt omdat de portie die je er op legt dan groter lijkt.

- Maak het jezelf moeilijker. Hoe meer moeite je moet doen om eten te verkrijgen, hoe minder je ervan in je mond zult stoppen. Dineer in de eetkamer en laat de potten in de keuken staan. Zo moet je je verplaatsen om bij te nemen. Stop verleidelijk lekkernijen als chips en snoep in moeilijk te bereiken kasten. De beste strategie is nog steeds zo weinig mogelijk zoetigheden en snacks in huis te halen. Eet voor je gaat winkelen en hou je aan je lijstje.

- Verschillende gelegenheden als feestjes of restaurantbezoekjes zijn extra verleidelijk zijn om te veel te eten. Je eet op restaurant gemiddeld 11 minuten langer door de relaxte omgeving, probeer dus je eettijd in te korten door als laatste aan je maaltijd te beginnen. Stop je niet vol met brood of hapjes, zorg voor zo weinig mogelijk verleidingen. Het brood kun je door de ober van tafel laten nemen of zet het zo ver mogelijk uit je buurt. Wees je er ook bewust van dat porties er groter zijn, eet dus slechts de helft op en vraag om de rest mee naar huis te nemen. Je mag van een dessert genieten, maar deel het dan met je tafelgenoot.

- Laat je niet misleiden. Uit onderzoek blijkt dat mensen meer van dieetproducten eten, waardoor ze nog steeds evenveel calorieën opnemen. Het is goed om voor deze magere varianten te kiezen, maar geniet er slechts in beperkte mate van, want ook deze producten bevatten ook calorieën.

Rachel Stevens














Flirten met mooie vrouwen goed voor gezondheid mannen


Flirten met een aantrekkelijke vrouw geeft mannen een goed gevoel. Wetenschappers ontdekten dat dit de productie van hormonen stimuleert die hen gezonder maken.

Cortisol en testosteron
De onderzoekers bestudeerden 149 mannelijke studenten tussen 18 en 24 jaar toen ze praatten een man of een jonge vrouw. Na een korte sessie van vijf minuten beoordeelden ze de aantrekkelijkheid van de vrouwen met een score tussen één en zeven. Ze kregen gemiddeld een 5,38, het waren dus knappe dames. Vervolgens werd een speekselstaal afgenomen. Daaruit bleek dat het testosteronniveau van de mannen met 14 procent en cortisolniveau met 48 procent steeg. Deze twee hormonen zijn verantwoordelijk voor de alertheid en het welzijn bij mannen. Als ze dezelfde tijd met geslachtsgenoten doorbrachten daalden de hormonen tussen de twee en zeven procent. Onderzoek bij dieren bevestigde deze resultaten.

Concurrentie
Testosteron is een hormoon verantwoordelijk voor het mannelijke libido, maar heeft ook een positieve invloed op de gezondheid en welzijn. Het geeft eveneens energie. Cortisol is verantwoordelijk voor alertheid en kalmeert de zenuwen. Samen geven ze een levendig gevoel. Professor Leslie Knapp zegt dat dit een gevolg van de evolutie is, het maakt de seksuele oncurrentie tussen mannen sterker. "Het heeft allemaal met seks te maken. Testosteron verbetert de seksuele prestaties, terwijl cortisol energie geeft en je helpt om te gaan met stress." Uit onderzoek bleek eerder al dat mannen met een langdurige relatie minder testosteron in hun bloed hebben dan vrijgezellen.

maandag 28 september 2009

Hoe verandert je seksleven bij het ouder worden?



Het taboe rond seks bij senioren begint langzaamaan te verdwijnen. Maar het mag duidelijk zijn dat er wel degelijk iets verandert in je seksleven bij het ouder worden. Alleen zijn die veranderingen niet voor iedereen dezelfde.

Sommigen krijgen meer zin in seks, andere minder. Mannen ervaren vaker impotentieproblemen en de erectie zelf is ook korter en minder krachtig, bij vrouwen ondergaat de vagina nogal wat veranderingen: ze wordt korter, smaller, dunner én droger. Dat alles maakt dat seks, ondanks de wens, niet altijd gemakkelijk verloopt.

En dan zijn er nog de aandoeningen die frequenter worden bij het ouder worden, en die ook een invloed kunnen hebben op het seksleven.

1) Artritis
Pijn in de gewrichten kunnen seks oncomfortabel of zelfs pijnlijk maken. Oefeningen, rust, warme baden en andere standjes zoeken zijn een start.

2) Chronische pijn
Wie pijn lijdt, heeft niet altijd zin of de energie om seks te hebben. Vooral niet als de pijn ook slaap- en mobiliteitsproblemen veroorzaakt en uiteindelijk leidt tot een depressie of isolatie.

3) Diabetes
De meeste mannen met diabetes ervaren geen problemen, maar toch is dit een van de ziektes die impotentie kan veroorzaken.

4) Hartziekten
Arterosclerose, waardoor de aderen harder en nauwer worden en het bloed niet vrij kan stomen. Dit kan leiden tot erectieproblemen, een hoge bloeddruk of een aderbreuk. Wie al eens een hartaanval had, vreest dat seks dit terug kan opwekken. De kans daarop is heel klein, zeker als je het advies van de dokter volgt.

5) Incontinentie
Wie de urineblaas niet meer helemaal onder controle heeft, gaat situaties vermijden om dit te verbergen. Stress incontinentie kan voorkomen tijdens sporten, hoesten, niezen of zware dingen heffen. Ook seks is een 'risico', door de extra druk die op de onderbuik wordt gezet en dus gaan velen seks vermijden. Nochtans is incontinentie vaak te behandelen.

6) Beroerte
Seks wordt meestal niet beïnvloed door een beroerte, al kan impotentie en verlamming wel een neveneffect zijn. Ook een beroerte wordt meestal niet uitgelokt door seks.

7) Operaties aan voortplantingsorganen
Operaties aan de voortplantingsorganen doen vrezen dat seks bemoeilijkt zal worden, al is dat meestal niet het geval.

Hysterectomie (of het wegnemen van de baarmoeder) heeft geen invloed op het seksleven, tenzij psychologisch. Wie zich minder vrouwelijk voelt, of wie denkt dat zijn vrouw minder vrouwelijk is, stapt best naar een psycholoog.

Mastectomie (of het wegnemen van de borsten) is lastiger. Hoewel je lichaam fysiek nog altijd in staat is om seks te hebben, is het zichtbaar ontbreken van de borsten lastig voor beide partijen. Ze maken geen deel meer uit van het liefdesspel, en het zelfvertrouwen van de vrouw kan er een enorme deuk door krijgen. Veel vrouwen verliezen hun zin in seks, en hebben zelfs geen zin in begeerd worden.

Prostatectomie (of het wegnemen van de prostaat) heeft meestal geen invloed op de penis omdat de zenuwen zoveel mogelijk gespaard worden. Een erectie blijft dus zeker mogelijk.

8) Medicatie
Sommige medicatie kan seksuele problemen veroorzaken. Daarbij horen: medicatie voor de bloeddruk, antidepressiva, eetlustremmers en medicatie voor diabetes. Sommigen leiden tot impotentie of kunnen ejaculatie moeilijk maken; bij vrouwen vermindert het meestal de zin in seks.

9) Alcohol
Te veel alcohol kan een erectie bemoeilijken en een orgasme uitstellen.

10) Veilig vrijen
Tot ná de menopauze kan een vrouw zwanger worden. Het is pas 'veilig' als er 12 maand lang geen menstruatie is geweest. Ook seksueel overdraagbare aandoeningen, zoals syfilis, chlamydia, hepatitis, herpes en genitale wratten, blijven mogelijk. Net als het risico om met HIV besmet te geraken niet afneemt met leeftijd. Ook als je ouder bent, blijft veilig vrijen dus een must.

11) Emoties
Zowel bij mannen als bij vrouwen wekt verouderen en de fysieke effecten heel wat emoties op. Ook deze kunnen een effect hebben op het seksleven. Als het lichaam niet meewerkt, wordt de zin in seks vaak beïnvloed. De vrees voor sommige aandoeningen, zoals impotentie, kan zoveel stress opwekken dat de man in kwestie echt impotent wordt.

Voor vrouwen speelt hun uiterlijk vaak een grote rol. De angst om niet meer sexy of mooi gevonden te worden omdat men 'oud' is, zit er diep in en kan het seksleven zwaar verstoren. Ook piekeren over ziekte, ouder worden, pensionering en andere veranderingen kan dat effect hebben.

Een gesprekje met je huisarts of een psycholoog over je angsten, vrees of de lichamelijke veranderingen kan al veel doen. Een gezond seksleven begint immers met een gezond evenwicht tussen het fysieke en het psychische.

Om de seks met je partner gaande te houden, moet je ook beseffen dat niet wat je doet maar de persoon met wie je het doet centraal staat. Penetratieseks is niet altijd mogelijk, maar dat hoeft weinig te betekenen. Praat zoveel met elkaar over de veranderingen en de emoties en gevoelens errond, zodat jullie elkaar blijven begrijpen.

Super-WAG Duitse voetbal uit de kleren voor fotoshoot


Nadat ze in juni met het schaamrood op de wangen uitschoof op een rode loper, bleef het zeer lang stil rond Nives Celsius, het voormalige playboymodel én de WAG van Karlsruhe-speler Dino Drpic. Sinds vorige week is ze echter niet meer weg te slaan uit het nieuws. De hete stoot ging uit de kleren tijdens een fotoshoot voor de Duitse krant Bild. De 27-jarige Kroatische showde haar enorme joekels maar al te graag voor de lens. Binnenkort wil ze overigens ook de Europese hitlijsten bestormen, want ze gaat een eerste Engelstalige single uitbrengen. Nu de carrière van haar man in het slop zit, moet de rondborstige furie een andere manier zoeken om wat extra euro's in het bakje te brengen.

Tien regels voor een one-night stand


One-night stands zijn steeds vaker een onderdeel van iemands seksueel leven. Omdat je single bent en niet op zoek naar een relatie, maar wel seksuele bevrediging zoekt bijvoorbeeld. Voor velen lijkt het idee ook maar niets: zij willen seks binnen het kader van een liefdesrelaties. Anderen hebben er minder of geen problemen mee. Hoe het ook zij, ook bij een one-night stand horen zekere regels die het vlotte verloop ervan moeten vrijwaren.

1) Off limits
Doe het niet met iemand die je nog vaak zal tegenkomen, want dat zorgt voor vreemde en soms gênante situaties zoals vrienden van broers of zussen, buren of broers en zussen van vrienden. Tenzij het de bedoeling is om een seksrelatie te starten met deze persoon, en dan nog.

2) Stop op tijd
Als je ook maar het vermoeden hebt dat je partner-voor-een-nacht toch iets meer wil dan enkel seks (die nacht), dan moet je van je hart een steen maken en het hele gebeuren afblazen. Zo niet, creëer je meer problemen voor jezelf in de toekomst. Je moet van elkaar op voorhand zeker weten dat hij/zij hetzelfde verwacht als jij.

3) Benadruk het niet
Ook al zijn jullie alletwee zeker van jullie voornemen om het bij één nacht te houden, daarom moet je het nog niet in de ander zijn gezicht wrijven. Bijvoorbeeld: 'we zijn klaar, kan je gaan' of 'gewoon om zeker te weten: ik mag nu voortgaan hé'.

4) Hou je emoties ver weg
Hou de emoties oppervlakkig. Deel geen lange verhalen over je moeder, je zus of je ex ¿ en je moet het van hem/haar ook niet pikken. Dit is eenmalig, hou het dan ook licht en vrolijk.

5) Veilige seks
Veilige seks is altijd en overal nodig, tenzij jullie alle twee getest zijn en een monogame relatie hebben. Dring aan op een condoom, en neem er altijd zelf mee. Vertrouw daarvoor niet op een sekspartner die je niet kent!

6) Blijf waakzaam
Een condoom beschermt je niet tegen alles. Blijf dus zeker waakzaam voor lichamelijke signalen die je waarschuwen dat er iets aan de hand is. Aarzel niet om naar een dokter te stappen en om je te laten behandelen.

7) Laat je gaan
Omdat je deze persoon hoogstwaarschijnlijk nooit meer zal zien (of spreken of voelen), kan je ook die fantasie in werkelijkheid omzetten. Het geeft je de kans een beetje kinkier of sexier te zijn dan wat je normaal zou doen. Ga ervoor, maar neem wel zekere veiligheidsregels in acht. Let op met bondagespelletjes met iemand die je niet kent.

8) Eén kans
Dit is een eenmalige gelegenheid: wees dus niet te lief en gééf niet alleen maar vraag ook, en zeker voldoende!

9) Slapen
Een dilemma: blijven slapen of laten blijven slapen of niet? Zeker na middernacht op een weekdag is een nachtje blijven slapen (en een kop koffie 's ochtends) maar zo beleefd. Tenzij je het idee echt niet kan verdragen. Maak het je partner dan zeker voor de seksuele gebeurtenissen duidelijk.

10) Contact
Als je de persoon nooit meer wil terug zien, lieg dan niet dat je zal bellen. Zeg gewoon waar het op staat, en bedank (liefst gemeend) voor een toffe avond.

zondag 27 september 2009

Kleur 'shag bands' bepaalt hoe ver je wil gaan in seks


Ze zien eruit als een symbool van kinderlijke onschuld, maar in werkelijkheid zijn de rubberen armbandjes in een spelletje zo verraderlijk dat ze in Australië al 'shag bands' ('neukarmbandjes') genoemd worden. De kleur van de armband bepaalt hoe ver een tiener wil/moet gaan in zijn of haar intieme contacten: als je een oranje bandje draagt, wil je een kus, iemand met een geel armbandje wil een knuffel. Zwart, lichtblauw of lichtgroen betekenen echter seks. Een goudkleurig bandje opent de weg naar alle seksuele diensten.

12.000 fans op Facebook
In het spelletje met de 'shag bands' tussen een jongen en een meisje moeten de deelnemers proberen het armbandje van de pols van de andere te breken. Een Australische fanpagina van deze rage op Facebook heeft in een mum van tijd al 12.000 fans. Leerlingen uit de lagere school poneren daar schaamteloos dat ze vaak voor een zwart bandje gaan omdat ze naar bed willen met een deelnemer/deelneemster aan het soms perverse spelletje.

Lustobjecten
De Australische sociologe Melinda Tankard-Reist waarschuwt voor de gevaren van de 'shag bands'. "Meisjes worden zo al te makkelijk lustobjecten voor jongens. Het is nog maar eens een voorbeeld van hoe meisjes hun seksualiteit publiekelijk moeten tonen. Het is echt verraderlijk en schadelijk voor meisjes en hun waardigheid."

Wulpse modellen in zwoele outfits

Op een modeshow in de Colombiaanse stad Cali liepen enkele bijzonder wulpse modellen op de catwalk. Ontwerpster Liliana Cuervo koos voor erg zwoele outfits van lingerie en badpakken die niet veel om het lijf hebben. De slogan 'Dreams of a Summer Night' is dan ook perfect gekozen.