maandag 31 augustus 2009

Meisjes vallen op jongens met vrouwelijk gelaat


Vrouwelijke studenten die op een meisjesschool zitten, vallen eerder op jongens met vrouwelijke gelaatstrekjes, zo blijkt uit recent Brits onderzoek.

De universitaire studie, uitgevoerd onder 240 kinderen tussen 11 en 15 jaar, suggereert dat onderwijs significante gevolgen hebben op de keuze van een partner. Zo vinden de meeste leerlingen uit meisjesscholen een mannelijk gelaat met vrouwelijke kenmerken duidelijk het aantrekkelijkst.

Enkel meisjes
Opvallend is dat vooral meisjes gevoelig zijn voor dergelijke kenmerken. Jongens uit het mannelijk onderwijs bleken geen voorkeuren weer te geven, hoewel ze eerder voor zeer mannelijke gezichten opteerden.

Lange termijnrelatie
Die voorkeuren zwakten bovendien af zodra studenten broers en zussen van het andere geslacht hadden. Eerdere studies suggereerden al dat vrouwen meestal vallen op mannen met vrouwelijke gezichten voor een lange termijnrelatie. Voorbeelden zijn acteurs Leonardo DiCaprio en Jude Law.

Dingen die je nooit tegen een vrouw mag zeggen


De lijst met openingszinnen voor vrouw is ellenlang. Maar er wordt haast zelden iets gerept over wat je niet mag zeggen. Je kunt namelijk veel fouten vermijden door af en toe je mond te houden.

Mannelijke vrienden
Als je slecht praat over haar mannelijke vrienden, kom je als onzeker over. Het lijkt dan alsof je schrik hebt voor wat concurrentie. Je concentreert je beter op jouw strategie om haar te veroveren.

Bellen
Door te zeggen "Ik bel je vrijdag" wordt je voorspelbaar wat alle spontaniteit wegneemt. Zo gaat zij je ook niet zelf opbellen, omdat ze dan wanhopig gaat lijken.

Toekomst
Door meteen bij je eerste date een tweede afspraak vast te leggen, lijk je wanhopig waardoor ze weet dat je haar echt leuk vindt. Dat kan bij veel vrouwen een afknapper zijn, het is beter in het begin 'hard to get' te spelen.

Voorgangers
Vraag nooit aan een vrouw met hoeveel mannen ze al het bed deelde. Ten eerste is de kans groot dat je het eigenlijk niet wilt weten, ten tweede is dat weer een teken van onzekerheid. Als zij het je eerst vraagt, mag je de vraag natuurlijk wel terugkaatsen.

Vind je me leuk?
Deze vraag toont weeral dat je onzeker bent. Ga er van uit dat ze je leuk vindt en probeer haar zo te veroveren.

Wat wil je doen vanavond?
De meeste vrouwen houden van een man met initiatief, als je haar belt voor een uitje, zorg dat je dan al een plan hebt. Laat de keuze niet aan haar.

Niet opscheppen
Vrouwen houden niet van mannen die opscheppen over hun job of auto, het geeft de indruk dat je geen leven hebt. Trouwens, een vrouw zal veel meer onder de indruk zijn van je sportwagen als je er op voorhand nog niet over opschepte.

Mag ik je kussen?
Door te vragen of je haar mag kussen, lijk je nog een jongen. Een echte man neemt initiatief. Als ze 'ja 'zegt, bestaat de kans dat ze dat uit vriendelijkheid doet omdat ze geen 'nee' durft te antwoorden.

Jordan bezopen in Britse pub

Jordan is weer eens gespot in een zeer gênante pose. De diva kwam lavenloos een Britse pub uitrollen met enkele kwijlende mannen achter zich aan.

Ze deed traditiegetrouw weinig moeite om haar ontblote lichaamsdelen te beschermen voor de camera's. Dat leverde de volgende fotoreportage op:




Konijnen als relaxatietherapie populair in Japan


Gestressseerde Japanners kunnen nu naar een restaurant gaan dat naast eten ook speelgoedkonijnen serveert die je kan knuffelen. Dit moet de bezoekers helpen te ontspannen.

Heel populair
In het 'Usagi-to-Cafe' in het Japanse Nagoya vind je overall konijnen, op de muur, pluchen dieren in het interieur en gerechten die op beestjes lijken. In een kamer naast het restaurant zitten echte konijnen die de bezoekers voor ongeveer 8 euro mogen knuffelen. "Konijntjes voelen helemaal anders dan pluchen dieren, maar ze zijn ook leuker dan honden en katten. Ik ontspan helemaal als ik ze knuffel omdat ze zo zacht zijn", aldus Hiromi Ono, een 25-jarige zakenvrouw die het restaurant regelmatig bezoekt. Het restaurant is ondertussen populair in Japan.

Ook konijn zelf meenemen
"Konijnen zijn lieve dieren die je kan knuffelen zoveel als je wil en veel klanten houden ervan", aldus de oprichter van het café. Je kunt ook je eigen konijn ook meenemen naar het restaurant, zodat de diertjes tijd kunnen doorbrengen met soortgenoten. Cafés waar je beestjes kan knuffelen komen vaak voor in Japan. Veel mensen mogen er geen dieren houden thuis vanwege de strenge wet.

Neus Afghaanse stemmer afgesneden

De Afghaan Lal Mohammad heeft een erg hoge prijs moeten betalen tijdens de verkiezingen anderhalve week geleden. LET OP: gruwelbeelden.

Talibanstrijders kregen hem onderweg naar het stembureau te pakken en sneden zijn neus af en takelden zijn oren toe.
De 40-jarige boer wacht nu op plastisch chirurgie in het ziekenhuis van Kabul.


Jayde Nicole doet Playboy

In 2008 was ze Playmate van het jaar: Jayde - Respect - Nicole . Dit 23-jarige Canadese model poseerde graag voor de camera van 's werelds beste blad met diepgaande artikelen en journalistiek hoogwaardige interviews. Het beeldmateriaal kan bovendien worden gerekend tot één van de beste ter wereld.









Genoeg water drinken belangrijker dan seks voor vrouwen


Wat hun gezondheid betreft is de dagelijks aanbevolen hoeveelheid water drinken belangrijk voor vrouwen dan genoeg seks te hebben. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse enquête.

Gedrag gezondheid
De onderzoekers vroegen 1.000 Amerikaanse vrouwen naar hun gedrag omtrent gezondheid en welzijn. Daaruit bleek dat genoeg water drinken op de vijfde en seks op de zevende plaats op de lijst komt. Genoeg slapen is de belangrijkste manier voor vrouwen om gezond te blijven, stress leren te controleren komt op de tweede plaats en tijd vrijmaken om te ontspannen op de derde. Pas op de vierde plaats staat gezonde voeding, sporten op de zesde. Nog verrassend is dat vrouwen liever het imago hebben gezond te zijn dan trendy, rijk, machtig, mooi, sexy of succesvol. Het enige wat boven gezond komt is een intelligent imago.

Jonger voelen
De meerderheid van de vrouwen zit duidelijk goed in haar vel. 69 procent zegt er jonger uit te zien dan ze is, 58 procent voelt zich jonger. Drie kwart besteedt nu meer aandacht aan haar gezondheid dan vijf jaar geleden. Als laatste is 42 procent het ermee eens dat gezonde mensen succesvoller zijn.

zondag 30 augustus 2009

De meest irritante sporters in het fitnesscentrum


In het fitnesscentrum tref je veel verschillende soorten mensen aan: van de stoere bodybuilder tot de brave huismoeder die wil afvallen. De ene kom al liever tegen dan de andere, daarom een lijstje met de meest irritante mensen en hun slechte gewoonten in het fitnesscentrum.

Starende mensen
Terwijl jij afziet, puft en zweet, staren zij van op hun gemakkelijke stoel in de cafetaria naar jou. Je wordt niet fitter door simpelweg te kijken naar anderen die sporten.

Spiegel in beslag nemen
Iedere sporter hoopt de resultaten van zijn inspanningen te zien. Het is goed dat ook jij dat wil, maar het is niet aangenaam voor de anderen als je gedurende 10 minuten de volledige spiegel in beslag neemt.

Slecht zittende kledij
Ietsiemienie shorts en piepkleine t-shirts, het is niet echt smakelijk voor je medesporters om je te zien zweten in een weinig verhullende outfit.

Bellen in de kleedkamer
Als jij je doucht of omkleedt heb je er weinig nood aan om iemand te een ruzie met de ex, zakelijke onderhandelingen of roddels van anderen te aanhoren. Zeker niet als de persoon in kwestie schaars gekleed is. Pleeg je telefoontjes in de toekomst dus thuis.

De overenthousiaste personal trainer
We hebben allemaal wat begeleiding nodig in ons leven en zeker bij het fitnessen is dat belangrijk. En eigen trainer voorkomt dat je de verkeerde dingen doet en risico loopt op blessures. Maar roepende, overenthousiaste trainers hebben vaak het omgekeerde effect en doen je net minder sporten.

Te dicht
De meeste fitnesscentra hebben plaats genoeg, toch zijn er mensen die vaak te dicht komen als ze hun sit ups doen. Iedereen heeft recht om zijn persoonlijke ruimte, respecteer dat.

Te mooi
Ze staat al een halfuur te zwoegen op de loopband en heeft nog geen druppeltje gezweet, haar mascara blijft ook steeds goed zitten en er is geen plekje cellulitis te zien. Dat terwijl jij op een tomaat lijkt na vijf minuten te steppen en je kledij ook al helemaal doordrenkt is met zweet.

Het koppel
Verliefde koppeltjes die niet van elkaar kunnen blijven tijdens het fitnessen zijn het irritantst. Iedereen is er om te sporten en alleen daarom, ga dus thuis wat verliefd zijn.

Verpleegster doet patiënte vier spijkers opeten


In Pennsylvania heeft een verpleegster toegegeven dat ze een psychiatrisch patiënt vier metalen spijkers heeft laten opeten. Dat meldt Associated Press.

Athena Marie Sidlar (28) liep stage als verpleegster in de psychiatrische afdeling van het Allentown State Hospital. Ze staat nu terecht voor het feit dat ze in januari een 18-jarige patiënte toonde hoe ze spijkers moest inslikken. Uit de maag van het meisje moesten vier metalen nagels verwijderd worden.

Afwijking
Voor de rechtbank verklaarde Sidlar dat ze aan een afwijking lijdt waardoor ze de neiging heeft metalen voorwerpen in te slikken. Haar advocaat zegt dat ze daarvoor in behandeling is. De uitspraak volgt op 8 oktober.

Inbreker betrapt met 1.000 euro in z'n aars


De burgerwacht van de Spaanse plaats Bedar heeft z'n nut bewezen. Na een dolle achtervolging werd een inbreker bij de kraag gevat. De onverlaat werd grondig gefouilleerd in het politiebureau. Daar bleek dat hij 1.000 euro in zijn aars had verstopt.

Het verhaal begon gisteren toen omstreeks 17 uur een lid van de burgerwacht vaststelde dat er was ingebroken in zijn appartement. De man zag de dader nog over een muur klimmen en wegrijden in een auto.

Doodlopende straat
Meteen werd het buurtinformatienetwerk in gang gezet. Eén van de leden van de burgerwacht zette de achtervolging in op de inbreker. In een doodlopende straat kon hij de dief klemrijden. Die probeerde de burger nog van zijn sokken te rijden, maar die gooide een steen in de voorruit van de vluchtauto.

Lichaamsholten
De dief kon evenwel nog wegkomen, maar reed zich kort nadien zelf klem in een doodlopend steegje. Daar werd hij overmeesterd door de politie. In het commissariaat werd op de man een onderzoek van alle lichaamsholten uitgevoerd. In ze anus van de inbreker vonden de speurders zo'n duizend euro...

Ouders laten dochter achter op Franse autosnelwegparking


Een Duits meisje van 12 jaar is vrijdagavond vergeten door haar ouders op een parking langs een autosnelweg in het departement Sarthe in het noordwesten van Frankrijk. De ouders moesten ongeveer 200 kilometer extra rijden om haar terug op te pikken.

Kampeerauto
De vakantiegangers, die terugkeerden vanuit Bretagne met een kampeerauto, merkten na een honderdtal kilometer dat ze hun dochter op de parking in de buurt van Le Mans hadden achtergelaten. Dat zei de gendarmerie. Nadat ze de gendarmes hadden verwittigd, kon het koppel het jonge meisje twee uur later oppikken.

Een ander koppel van Duitse vakantiegangers had zich intussen ontfermd over het meisje, nadat ook zij de gendarmes hadden verwittigd.

Het zevendaagse piek-dieet


Wat als je maar één week hebt tot die belangrijke gebeurtenis en je al alles aan je work-out hebt gedaan wat je kunt? Dan is er nog iets dat je kunt doen voor het meest verbluffende resultaat. “Je kunt een zevendaags piek-dieet proberen, waardoor je er absoluut op je best uit zult zien”, zegt Jillian Michaels, fitness- en gezondheidsgoeroe.

Ongeveer 60 procent van je totale lichaamsmassa bestaat uit water. En als het lichaam extra water vasthoudt, voelt het alsof we opgeblazen worden met vet. Stel je voor dat je dat extra vocht op een veilige manier kunt afvoeren en op een effectieve manier er slanker en mooier afgetekend uitziet. “Houd op met verbeelden, het kan”, zegt Michaels.
Het geheim is om gewicht aan water te verliezen. Atleten doen dit voor een gewichtscontrole en acteurs gebruiken deze tactiek voordat ze de rode loper op moeten. Maar watergewicht verliezen, betekent niet dat je geen water meer moet drinken. Integendeel. “Hoe minder water je drinkt, hoe meer je lichaam zal vasthouden. Als je ook maar een beetje uitgedroogd bent, zal je lichaam vasthouden aan je vochtvoorraad”, legt ze uit. “En dit zou er wel eens de oorzaak van kunnen zijn dat die wijzer op de weegschaal toch een stapje verder gaat.”
Het andere wat je gedurende dit zevendaagse dieet moet doen, is je inname van koolhydraten en zout verminderen. “Maar onthoud wel, het is nooit gezond om koolhydraten helemaal uit te sluiten. En dit dieet moet je maar één week volgen, niet langer!”, waarschuwt Michaels.
Als dit dieet niet je ding is, dan is er nog een manier om er slank uit te zien voor een speciale gelegenheid: zweet het eruit. Of in de sauna of door cardio-oefeningen te doen in een sporttrui. “Ik heb het allebei gedaan en het is allebei niet leuk. Maar de resultaten zijn er wel naar”, zegt Michaels.


Het Piek-dieet

Ontbijt: Eet zes roereieren (alleen het eiwit) met groene groenten, gekookt zonder boter of olijfolie. Drink, gedurende de hele dag, drie liter water. Twee keer per dag kun je een snack nemen, zoals selderij met twee theelepels ongezouten pindakaas, of twintig geroosterde amandelen, watermeloen, of drie wortels.

Lunch: Voor de lunch kun je 150 gram zoutloze kalkoen of ham nemen, of 150 gram vis, gegrilde steak of een blikje tonijn. Erbij neem je een salade van spinazie, sla, tomaten en een dressing van olijfolie en balsamico-azijn.

Diner: 200 gram gegrilde vis, kip, garnalen of biefstuk klaargemaakt met kruiden naar smaak (geen zout). Daarnaast kun je ongelimiteerd gestoomde groenten eten, zoals broccoli, kool, aubergine, courgette of groene bonen. Sluit af met een kopje paardenbloementhee.

Dronken piloot raakt weg kwijt


Een Duitse amateurpiloot had zaterdag zo veel gedronken, dat hij de landingsbaan niet meer kon vinden en hulp inschakelde. Dat heeft de politie zondag laten weten.

De 65-jarige man vloog in de buurt van de plaats Schöngleina in de deelstaat Thüringen, toen hij de weg kwijtraakte. Een helikopter van de reddingsdiensten is de man daarop te hulp geschoten en heeft hem veilig naar de grond geloodst. Tijdens een woordenwisseling met de man roken de hulpverleners alcohol, waarop ze de politie inschakelden. Hij liet zich echter niet tegenhouden, stapte in zijn auto en reed naar huis. De politie heeft alsnog een alcoholtest afgenomen en stelde een promillage van 1,9 vast.

zaterdag 29 augustus 2009

Vrouwen evalueren aantrekkelijkheid op twee niveaus


Als het aankomt op het kiezen van een partner, zouden vrouwen wel eens zo ingewikkeld kunnen zijn als mannen altijd beweren. Dat zeggen Amerikaanse psychologen na een onderzoek over hoe vrouwen beslissen of ze een gezicht aantrekkelijk vinden of niet. Het bericht wordt gemeld door de website physorg.com.

"We vonden dat vrouwen een gezicht evolueren op twee niveaus: een seksueel en een non-seksueel niveau", legt psychologiestudent Robert G. Franklin (Penn State University) uit. Op het seksuele niveau wordt gekeken naar specifieke gelaatskenmerken zoals de kaaklijn en de lippen, die iets zeggen over het reproductiepotentieel van de man.

Op het non-seksuele niveau wordt de algemene esthetiek beoordeeld, de aantrekkelijkheid van de som van de delen wordt daarbij beoordeeld. Geen nieuw idee, maar wel een idee dat nooit is getest of kon worden bewezen. Tot nu dus.

Eerste experiment
Voor het onderzoek kregen vijftig heteroseksuele vrouwelijke universiteitsstudenten foto's van mannen- en vrouwengezichten te zien. Ze werden gevraagd om de gezichten te beoordelen op potentiële date en potentiële labopartner. De eerste vraag meet de seksuele beoordeling, de tweede de niet-seksuele beoordeling.

Tweede experiment
Dit experiment diende als basis voor een volgend experiment, waarbij de foto's aan 50 andere heteroseksuele vrouwelijke studenten werden getoond. Sommige foto's werden echter horizontaal in twee geplitst, waarbij de bovenste helft meer naar links werd geschoven en de onderste helft meer naar rechts. De studentes werd gevraagd om alle foto's op dezelfde schaal te beoordeling.

Seksuele route
Door de foto's op te delen, en dus het verwerksysteem van de proefpersonen te onderbreken, dachten de onderzoekers dat vrouwen meer op specifieke gezichtskenmerken zouden vertrouwen om te bepalen hoe aantrekkelijk het gezicht was. De 'seksuele route' zou dan ook een grotere rol spelen. Alle verwachtingen van de onderzoekers werden bevestigd door de studie.

Correlatie
"De beoordelingen van de tweede groep van de volledige gezichten correleren beter met de niet-seksuele 'labopartner'-beoordelingen van de eerste groep. Dit wil zeggen dat de vrouwen een volledig gezicht kunnen beoordelen op een algemeen, niet-seksueel niveau", legt Franklin uit.

"De beoordelingen van de gesplitste gezichten correleerde ook met de niet-seksuele ratings van de eerste groep als het over vrouwen gaat. Het verschil zat in de beoordelingen van de gesplitste foto's van mannelijke gezichten. Deze correleerden met de seksuele ratings van de eerste groep."

Bewezen
Met andere woorden: als vrouwen een gesplitst gezicht te zien krijgen, steunen ze op een seksuele strategie om gezichten te verwerken. Daarmee bewijst de studie dat de twee niveaus om aantrekkelijkheid van gezichten te beoordelen bestaan.

De rol van cultuur
"We weten niet of aantrekkelijkheid een cultureel gegeven is of een gevolg van hoe hersenen de informatie verwerken", geeft Franklin toe. De psycholoog plant daarom extra studies die onderzoeken of culturele verschillen een rol spelen in het beoordelen van gezichten.

Ook de hormonale veranderingen bij het beoordelen van aantrekkelijkheid zal door Franklin in het oog worden gehouden. Nu al weten we dat vrouwen in hun vruchtbare periode vallen om 'mannelijke' mannen en net in die periode vaker vreemdgaan.

Uitbater winkel klemt been overvaller tussen deur


Meestal moeten winkeluitbaters machteloos toekijken bij een overval, maar een vermetel exemplaar heeft het tegendeel bewezen. De moedige man greep een 18-jarige dief bij zijn been en klemde dat tussen de winkeldeur. Toen de politie toesnelde en de overvaller inrekende, stonden toeschouwers te lachen en te applaudiseren.

Soldeerbout
De 18-jarige blanke tiener met een pet in Burberry-stijl (vaak gedragen door Britse hooligans) probeerde met een kompaan een telefoonwinkel in Londen te overvallen. Hij bedreigde de uitbaters met een soldeerbout, maar dat maakte geen indruk. Eén van de twee winkelbedienden pakte de dief bij zijn been en klemde zijn been tussen de automatische deur, terwijl de andere de politie belde.

Snijwonden
De medeplichtige vluchtte meteen weg. De dief probeerde zich zo fel los te wringen dat hij het glas van de deur deed barsten. Hij liep daarbij snijwonden op. Een getuige verkneukelde zich in de scène. "De dief werd almaar woedender. Hij bleef maar roepen. Het was eigenlijk heel grappig. Hij kreeg zijn verdiende loon."

Borsten gevoelloos


Jordan heeft geen gevoel meer in haar borsten. Alle zenuwen lijken te zijn afgestorven door de vele borstvergrotingen. Ze wil dan ook niet meer dat mannen haar voorgevel aanraken.

De Braziliaanse bankier Andre Pinto, die enkele hete nachten met Jordan beleefde op Ibiza, heeft dit verteld aan The Sun. "Haar borsten zijn hard en zacht tegelijk. Ze zijn mooi, maar ze wilde niet dat ik ze aanraakte omdat ze er geen gevoel in heeft. Ze wilde ook enkel in het donker seks hebben".

Toyboy

Pinto beseft zich dat Jordan hem heeft 'gebruikt', maar schaamt zich er niet voor. "Ze gebruikte me voor seks. Ze zei meer dan eens dat ze geen relatie wilde. Ze behandelde me als een seksspeeltje en dan dumpte ze me. Maar een slet is ze niet. Ze pronkt graag met haar lijf en flirt met mannen, maar het is niet het soort vrouw dat met de eerste de beste in bed duikt".

Jordan sekste voornamelijk met de Braziliaan om over de schok van de dramatische breuk met Peter Andre heen te komen.

Vijf seksblunders bij onenightstands


Een onenightstand kan een mijnenveld zijn. Omdat je elkaar nog niet zo goed kent, is het vaak aftasten. Want wat de ene ontzettend opwindend vindt, is voor de andere een echte afknapper. Toch zijn er dingen die in geen geval kunnen, nooit.

1. Luid roepen "Ik hou van jou" als je tot een hoogtepunt komt, tenzij je je eenmalige bedpartner snel buiten wil krijgen.

2. Meteen beginnen huilen net nadat je klaar komt. Dit gebeurt vaak als je nog één keer een wilde nacht beleeft met je ex.

3. Aanwijzingen geven en erbij zeggen dat je ex dat vroeger toch anders en beter deed.

4. Er met vuil ondergoed aan beginnen omdat die snelle pint is uitgedraaid op een wilde vrijpartij met een onbekende.

5. De naam van je bedpartner vergeten op het moment dat hij of zij kreunt "Zeg mijn naam".

Maak kennis met De Naakte Man Van Barcelona


Een vreemde vogel, in meer dan één betekenis. Wie al naar Barcelona is geweest, is hem misschien al tegen het blote lijf gelopen. De naakte man die furore maakt op het internet is enkel 'gehuld' in een getatoeëerde onderbroek.

Je kan hem tegenkomen op het strand van de Catalaanse hoofdstad of op de Ramblas. Af en toe trekt hij zelfs de berg Montjuïc op.

Niet illegaal
Hoewel nogal wat mensen aanstoot nemen aan zijn vrijpostige uiterlijk, doet de zonderling niks illegaals. In Barcelona is naaktlopen immers niet strafbaar. De politie kan hem blijkbaar niet tot de orde roepen. Naar zijn drijfveer hebben we het raden.

Agenten sleepten 500 mtr met Robby

Politieagenten op het strand van Hoek van Holland zijn met van alles bekogeld. Drankflessen, al dan niet gevuld met zand. Strandbedden, fietsen, keien. De bange agenten konden nergens heen.




Drie agenten stond middenin het agressieve publiek. Ze wachten hopeloos op hulp.

"Dat filmpje geeft maar 5 procent weer van wat wij daar hebben gevoeld.'' De agenten in burger kregen uiteindelijk hulp van een grote groep politieagenten, die via oortjes op de hoogte was gebracht, schrijft het AD.

Stilte

"Er was toen een moment van stilte,'' weet een agent. "We zagen dat één groep zich terugtrok. Op dat moment viel de rest ons juist aan. Uit het niets kwamen die flessen weer. Je zag ze niet, hè. Uit het donker vloog dat spul op je af.

Er werd gegooid met hekken. Die gasten naderden je tot op 3, 4 meter. Er telde op dat moment maar één ding: je mocht niet onderuit gaan, niet vallen, want dan was je dood. We liepen achteruit en hielden elkaar vast.''

Robby naar agenten gegooid

De agenten menen dat op een bizarre manier een zwaargewonde jongen letterlijk naar ze toegegooid. De politie gaat er vanuit dat het de 19-jarige Robby van der Leeden moet zijn geweest, het enige dodelijke slachtoffer dat op het slagveld valt. "Voor onze voeten plofte een lichaam neer.

Een van diezelfde relschoppers die even daarvoor nog tegenover ons stond. En nu moesten we hem helpen, want dat was onze taak. Die jongen lag dood te gaan. Enkele van ons liepen naar voren om voor hem te zorgen. Ze hebben hem bij de arm gepakt. We moesten vluchten. Die jongen hebben we 500 meter meegesleurd", vertellen de agenten, die om privacyredenen anoniem willen blijven.

rellen hoek van holland:

vrijdag 28 augustus 2009

Boter op brug tegen hoog aantal zelfmoorden


Het bestuur van de Chinese stad Guangzhou heeft besloten een brug in te smeren met boter om het hoge aantal zelfmoorden terug te dringen. Dat meldt de Britse krant Metro.

Lange files
De 300 meter lange brug was populair onder springers. De lange files die ontstonden doordat automobilisten stopten om te kijken, waren evenwel een doorn in het oog van het stadsbestuur. In één maand sprongen acht mensen hun dood tegemoet en talloze anderen beklommen de brug maar veranderden in extremis van gedacht.

Niets hielp
"We hadden al bewakers ingezet, hekken gebouwd en bordjes opgehangen zodat mensen hier geen zelfmoord zouden plegen, maar niets hielp," aldus woordvoerder Shiu Lang. "Nu hebben we de brug ingesmeerd met boter en dat werkt prima." Sinds de brug is ingesmeerd, zijn er geen problemen meer.

Mensen willen seksleven en job veranderen


Als mensen iets konden veranderen aan hun leven, zouden ze hun seksleven en job aanpakken, zo blijkt uit Nederlands onderzoek.

Eigen baas
De helft van de ondervraagden wil ander werk. Ze zijn hun baas beu, willen een andere job of willen liefst stoppen met werken. Een derde wil een eigen bedrijf opstarten om van hun passie hun broodwinning te maken.

Stoute seks
De seksuele wensen van de Nederlanders zijn gediversfiieerd. 8 procent wil stoute seks, 7,4 procent wil betere seks en 2,7 procent wil vreemdgaan.

Vrouwen willen vreemdgaan
Opvallend is dat vrouwen relatief vaker melden dat ze seksuele wensen hebben dan mannen. De wens om vreemd te gaan komt zelfs uitsluitend bij vrouwen voor. Misschien omdat mannen het gewoon doen?

woensdag 26 augustus 2009

Vliegtuig landt in zee in Guadeloupe

Een vliegtuig probeerde gisteren met te hoge snelheid te landen en schoot door op de landingsbaan van Saint Bart's Airport in Guadeloupe. Het toestel eindigde in zee.

Kleine chihuahua loopt dagen rond met grote vork in kopje



Een kleine chihuahua heeft drie dagen met een grote vork in haar kopje rondgelopen. Het baasje van het beestje plantte het ding per ongeluk in het kopje.

Smokey liep kermend van de pijn weg en pas na drie dagen zoeken kon zijn baasje het beestje terugvinden. Hij ging ermee naar de veearts in Kentucky en die haalde de vork uit het hondje. De ingreep duurde amper een halve minuut en Smokey kon alweer naar huis.

Vrouw bijt tong van haar verkrachter af


Ronald Douglas McGowan (32) is zijn tong kwijt.
Een vrouw heeft van zich afgebeten. Een Amerikaan randde haar aan en ze beet zijn tong af. De dader ging hulp zoeken bij een ziekenhuis. De politie pakte hem op in de spoed. Hij is niet alleen zijn vrijheid kwijt maar ook zijn tong.

Dader met verleden
De dader, Ronald Douglas McGowan (32) is een seksuele delinquent met een strafblad. Als hij opnieuw veroordeeld wordt dan riskeert hij een lange gevangenisstraf. De politie werd opgeroepen voor een verkrachting in een appartementsblok in West Covina. Bij aankomst toffen ze de vrouw aan. Het was volgens de politie duidelijk dat ze misbruikt was. Volgens agent Conrad had ze tijdens de aanranding ook de tong van de man afgebeten. De agenten troffen het lichaamsdeel aan de plek van de verkrachting.

Tong kwijt
De dader was intussen hulp gaan zoeken in het plaatselijke ziekenhuis. Na verzorging werd hij opgepakt. De dokters slaagden er later niet meer in om zijn tong aan te naaien. Uit de eerste resultaten van het onderzoek blijkt dat hij zijn daad gepland had. De man heeft al een verleden van verkrachting en geweldpleging. Hij wordt nu opnieuw beschuldigd van geweldpleging en verkrachting en riskeert tot 35 jaar opsluiting.

Heidi Montag weer in bikini

Heidi blijft bezig, dag na dag verschijnen bikini foto's van deze dame. Ze is blijkbaar nog steeds bezig om haar redelijk geflopte Playboy editie te pushen. Waarom wil het toch maar niet lukken om Heidi goed te laten verkopen?





dinsdag 25 augustus 2009

Omstanders pakken outdoorrukker


In Breda is afgelopen weekend een schennispleger het werken onmogelijk gemaakt. De outdoorrukker haalde zijn deegroller door het vuistje in de buurt van een speeltuin. De 33-jarige man werd echter, na een korte achtervolging, door omstanders in de kraag gevat. Vervolgens werd de politie ingeschakeld, die direct uitrukte om de schennispleger in de boeien te slaan.

Naar alle waarschijnlijkheid liet de verdachte al eerder zijn taas zien in het openbaar. Voorafgaand aan het incident kwam namelijk al een melding binnen van een schennispleger. Het signalement kwam overeen met het uiterlijk van de aangehouden rukker. Na verhoor is hij met een dagvaarding vrijgelaten.

Passagier wil deur vliegtuig openen in volle vlucht


Een passagier heeft tijdens een Qantas-vlucht geprobeerd om de deur van een toestel te openen. Toen het toestel zich klaarmaakte om te landen in Sydney stond de man op en ging naar een nooduitgang.

"Kinderen in paniek"
Volgens een medepassagier was de man buiten zijn zinnen. Hij liep al tien minuten ongerust rond in het toestel dat opgestegen was in Londen. De Australische luchtvaartmaatschappij bevestigt het incident maar wil verder weinig commentaar kwijt. Volgens de passagier ging het om een grote, sterke man. "Plots stapte hij op de deur af. Hij greep de hendel beet en wilde de deur openmaken. Gelukkig kon het boordpersoneel op tijd ingrijpen." Hij werd door stewards vooraan in het toestel gezet en het toestel kon probleemloos landen. "Kinderen raakten wel in paniek en begonnen te roepen", aldus de getuige.

"Onrustige passagier aan boord"
Volgens Qantas werd er na de vlucht geen melding gemaakt van een man die een deur probeerde te openen. "Er was wel een onrustige passagier aan boord maar niemand van het boordpersoneel verklaarde dat iemand geprobeerd heeft om een deur te openen. De man en het personeel zitten nog wel bij de politie om er een verklaring af te leggen", besluit de woordvoerster van Qantas.

Tiener zit met piercing vast aan rooster in zwembad


Een 15-jarig meisje heeft gisterenmiddag anderhalf uur lang vastgezeten in een zwembad in Almelo. Haar navelpiercing kwam vast te zitten in een rooster in een wand van het zwembad, aldus directeur Erik Busscher van het zwembad vandaag naar aanleiding van berichtgeving in een lokale krant.

Het lukte de brandweer in eerste instantie niet om haar te bevrijden, waarna het waterpeil werd verlaagd en het rooster er werd uitgewrikt. Toen ze eenmaal op een brancard lag, slaagde de brandweer er in rooster en meisje te scheiden.

Afgezien van wat pijn tijdens de bevrijdingsoperatie en lichte onderkoelingsverschijnselen, hield ze geen verwondingen over aan haar avontuur.

maandag 24 augustus 2009

Jongens wilden kankerpatiëntje (5) in brand steken


Een kankerpatiëntje van vijf is het slachtoffer geworden van een brutale aanval. Twee jongens hebben geprobeerd om haar in brand te steken. Het meisje dat langzaam blind wordt, verkoopt intussen al haar speelgoed. Ze wil met de opbrengst nog een keer op reis met haar broers en zussen.

Buur brengt redding
De jongens hielden haar op de grond en spoten deodorant in haar gezicht. Ze wilden haar zo in brand steken. Gelukkig voor het meisje konden de buren nog net op tijd ingrijpen. "Het meisje was in de tuin aan het spelen in Halifax toen ze plots benaderd werd door twee jongens. Ze vielen haar aan en gooiden haar op de grond. Daarna spoten ze deodorant in haar gezicht", aldus een woordvoerder van de poltie. "Ze probeerden haar gezicht in brand te steken maar de poging mislukte." Toen Scarlett hulp kreeg van een buur, gingen de twee tieners lopen. De politie zoekt intussen getuigen van het incident.

Speelgoed verkopen voor reis
De moeder van het kind is er het hart van in en wil verhuizen. "Ik wil hier weg. Hoe sneller, hoe liever", aldus Paula (38). "Het is immers niet de eerste keer dat ze aangevallen werd. Haar hersentumor wordt alsmaar groter. Mijn meisje wordt zieker en dit kunnen we dan ook missen als kiespijn." Volgens buurvrouw Adele Brearly (30) stond het kind helse pijnen uit. Ze is al uit een oog blind en verkocht voorbije maand al haar speelgoed. Scarlett wil nog een keer met haar familie op vakantie gaan voor ze helemaal blind wordt. Samen met Nathan (19), Kai (8) Finlay (6) en Hollie (16) wil ze naar een zonnig strand. De Britse krijgt chemo en haar familie hoopt dat ze nog sterk genoeg zal zijn om de reis te maken.

zondag 23 augustus 2009

Meisje sterft door gebrek aan materiaal in ambulance


Een jonge meisje van acht is op een dramatische wijze gestorven in Australië. Het kind kreeg een hartaanval en de ambulance werd gebeld. De ziekenwagen kwam aan maar had geen defibrillator bij en zo had het meisje geen schijn van kans meer. Ook al is het niet zeker dat het toestel haar leven had kunnen redden.

Uit onderzoek blijkt dat de defibrillator -een toestel om het hart weer te doen kloppen- uit de ambulance gehaald was voor een trainingssessie. Na amper drie minuten was de ziekenwagen al op de plek van het onheil aan de Gold Coast. "Toen de medici aankwamen, merkten ze dat ze het materiaal om het meisje te reanimeren niet bijhadden. Ook de defibrillator lag nog in het ziekenhuis. Het toestel was gebruikt bij een oefensessie en niet meer in de ziekenwagen gelegd", luidt een bevinding in het rapport.

Versterking te laat
Er werd versterking opgeroepen. Vier en zeven minuten later kwamen twee ambulances aanrukken maar het was al te laat. Het meisje was intussen al overleden. Het kind werd nog overgebracht naar het ziekenhuis waar ze officieel dood verklaard werd. Volgens de verantwoordelijke is het normaal dat er 'oefenmateriaal' uit een reserveziekenwagen gehaald wordt en als er geen reserveambulance is dan wordt er een defibrillator van een operationele ziekenwagen gebruikt. Toch is het lang niet zeker of het meisje zou gered zijn met de defibrillator.

Minister verontwaardigd
Wat er ook van zij, de bevoegde minister is niet te spreken over het incident. Volgens Neil Roberts moet er altijd een defibrillator aan boord van een ziekenwagen zijn. Volgens dokter David Rosengren zijn de toestellen cruciaal bij een reanimatiepoging maar hij wijst er meteen ook op dat de meeste hartaanvallen sowieso dodelijk zijn. "Iedereen kent wel iemand die na een hartaanval nog gered kon worden maar dat zijn wel degelijk uitzonderingen", besluit hij.

Tandarts trekt 16 tanden: vrouw krijgt 2 miljoen dollar


Een vrouw uit South Carolina heeft een schadevergoeding van twee miljoen dollar gekregen nadat haar tandarts een blunder van formaat had gemaakt. Elizabeth Smith (28) ging naar de tandarts om drie kiezen te laten verwijderen, maar ze kwam met zestien bijters minder naar huis. Dat meldt CBS.

Gebroken kies
Het incident gaat terug tot 2006. Toen brak Elizabeth een tand. De tandarts achtte het raadzaam om die te verwijderen, samen met nog twee andere kiezen. In plaats van de drie afgesproken tanden, werden er zestien getrokken.

Schadevergoeding
Elizabeth stapte naar de rechter en eiste een schadevergoeding. Die krijgt ze nu, ten belope van 2 miljoen dollar. Alleen al om haar gebit in min of meer oorspronkelijke staat te herstellen, moet ze 800.000 dollar betalen. De tandarts overweegt in beroep te gaan.